- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

30% din service-urile auto risca falimentul pe fondul blocajului din asigurari

27 Mar, 14:26 • Redactia DailyBusiness
Aproape o treime din service-urile auto din Romania ar putea da faliment in acest an, pe fondul blocajului financiar generat de firmele de asigurari auto, estimeaza Asociatia Societatilor de Service Auto Independente.
30% din service-urile auto risca falimentul pe fondul blocajului din asigurari

Ion Vasile, presedintele ASAI, a declarat ca termenele de plata ale lucrarilor efectuate au crescut foarte mult, in contextul in care si firmele de asigurari se confrunta cu dificultati financiare.

„Service-urile auto se confrunta cu abuzurile companiilor de asigurari, care afecteaza industria pe profil. Ca urmare, avand in vedere si contextul economic actual, preconizam ca in acest an vor da faliment peste 30% din unitatile reparatoare si vom injumatati numarul de angajati”, a declarat Vasile.

El a mai spus ca, pentru a incerca sa faca rost de mai multi bani, firmele de asigurari au inceput sa achizitioneze singure piesele de schimb si sa le livreze catre service-uri, situatie in care platile se desfasoara greoi, iar veniturile service-urilor au scazut, in contextul in care se ocupa doar de manopera.