- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Chinezii au lansat o nouă gamă de maşini electrice cu preţuri accesibile. Tesla resimte din ce în ce mai acut concurenţa

17 May, 23:07 • Russo George
Pe măsură ce Statele Unite impun taxe mai aspre asupra importurilor din China, războiul comercial dintre cele două puteri economice se intensifică. Recent, producătorul chinez de vehicule electrice (EV) Nio a prezentat primul automobil al noii sale mărci cu modele accesibile, Onvo.
Chinezii au lansat o nouă gamă de maşini electrice cu preţuri accesibile. Tesla resimte din ce în ce mai acut concurenţa

Această lansare este o provocare directă la adresa celui mai bine vândut automobil al Tesla, relatează BBC. Cu prețuri începând de la 219.900 de yuani (30.465 de dolari), SUV-ul L60 este cu peste 10% mai ieftin decât cel mai popular EV din lume, Model Y de la Tesla, care are un preț de 249.900 de yuani (34.617 dolari). Anunțul vine în aceeași săptămână în care președintele SUA, Joe Biden, a declarat că va mări de patru ori taxa de import pentru mașinile electrice din China. La fel ca alți producători de mașini electrice, Tesla se confruntă cu scăderea vânzărilor în fața concurenței intense din partea mărcilor chinezești.

Vehiculul a fost prezentat la Shanghai de către directorul executiv al Nio, William Li. „Odată cu evoluția tehnologiilor și cu aprofundarea înțelegerii vehiculelor electrice inteligente, astăzi este momentul să redefinim noile standarde pentru mașinile de familie”, a declarat dl Li, DC Business.

Când vor începe livrările noilor modele electrice chineze

Compania a început să primească comenzi pentru L60 și își propune să înceapă livrările până în septembrie. Directorii Nio au anunțat că intenționează să lanseze un nou model Onvo pe an, ca parte a eforturilor de extindere pe piața mașinilor de familie și de consolidare a prezenței în afara Chinei.

Cu toate acestea, Nio se confruntă cu tarife vamale de 100% în SUA și cu o anchetă anti-dumping în curs de desfășurare, lansată de Uniunea Europeană privind importurile de vehicule electrice din China. Mărcile de automobile electrice din întreaga lume se confruntă cu provocări majore, având de gestionat vânzări mai lente și o concurență sporită.

Citeşte şi: Joburi pe cale de dispariție din cauza AI. Inteligența Artificială revoluționează piața muncii