- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Dealerii auto britanici nu sunt interesati deocamdata sa devina parteneri Dacia

24 Mar, 14:18 • Redactia DailyBusiness
Membrii asociatiei producatorilor si dealerilor auto din Marea Britanie nu sunt interesati deocamdata de un eventual parteneriat cu Dacia, cu toate ca grupul Renault a anuntat intrarea marcii pe piata britanica incepand din 2012.
Dealerii auto britanici nu sunt interesati deocamdata sa devina parteneri Dacia

„Am verificat la departamentele relevante din cadrul SMMT (The Society of Motor Manufacturers and Traders Limited/Asociatia Producatorilor si Dealerilor Auto – n.r.) si nici unul dintre membrii nostri nu este inca interesat sa dezvolte un dealership pe piata britanica cu marca Dacia”, spus Jonathan Visscher, seful Biroului de presa al organizatiei, citat de Mediafax.

Chiar daca nu exista parteneri interesati de un dealership cu marca romaneasca, Dacia va putea intra pe piata britanica prin reteaua Renault. „Modalitatile de intrare pe piata britanica vor fi decise de grupul Renault si anuntate la momentul potrivit”, au declarat reprezentantii Biroului de presa al Automobile Dacia.

Patrick Pelata, directorul delegat pentru operatiuni al grupului Renault, a declarat la inceputul lunii martie ca Dacia va intra pe piata britanica cu modelul Duster la sfarsitul anului 2012, iar masinile destinate acestei tari vor avea volanul dispus pe partea dreapta.

SMMT a fost infiintata in 1902 si reprezinta peste 500 de companii din industria auto britanica, cu afaceri de peste 50 miliarde de lire sterline.

Anul trecut, peste 85% din productia Automobile Dacia a fost exportata, respectiv 269.420 de unitati, iar prima luna a acestui an au fost livrate la export 25.118 unitati, nivel aproape triplu fata de ianuarie 2008.

Germania este prima tara de export, cu 84.937 unitati vandute in 2009, urmata de Franta, cu 65.956 de vehicule comercializate.