- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Guvernul german ezita sa ofere un ajutor financiar companiei Opel

03 Mar, 16:39 • Redactia DailyBusiness
Guvernul german nu a luat inca o decizie privind eventuala sustinere financiara a companiei Opel, ce se confrunta cu mari dificultati pe fondul crizei din piata auto.
Guvernul german ezita sa ofere un ajutor financiar companiei Opel

Desi Opel a prezentat luni guvernului un program de restructurare, Karl-Theodor zu Guttenberg, ministrul Economiei, a declarat ca acesta nu raspunde la toate intrebarile privind soarta producatorului auto.

Guttenberg a declarat ca o decizie va fi luata abia dupa ce Opel va prezenta detalii suplimentare legate de procesul de restructurare.

Peer Steinbrueck, ministrul de Finante, a declarat, luni seara, ca planul Opel nu raspunde multora dintre intrebarile legate de viitor si, din acest punct de vedere, este nevoie de mai multe date pentru ca guvernul sa ia o decizie privind salvarea companiei auto.

Opel a solicitat un credit cu dobanda redusa de 3,3 miliarde de dolari, bani cu care promite ca isi va restructura productia si oferta, pentru a se adapta mai bine noilor realitati din piata auto.

Opel are in Germania 25.000 de angajati.

Cancelarul Angela Merkel a declarat recent ca are rezerve cu privire la un ajutor financiar pentru Opel, in schimbul unui pachet de actiuni. Merkel a spus ca guvernul ar putea garanta cel mult liniile de finantare accesate de companie, insa doar cu conditia prezentarii unui plan realist de restructurare si va garanta ca banii nu se vor scurge catre General Motors, proprietarul marcii germane.

O decizie ar urma sa fie luata in urmatoarele saptamani.