- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Programul Rabla continua in 2010

30 Dec, 11:15 • Redactia DailyBusiness
Guvernul va continua in 2010 programul de innnoire a parcului auto, dupa ce in acest an a majorat numarul masinilor scoase din uz si prima de casare comparativ cu limitele din 2008, a anuntat, marti, premierul Emil Boc, citat de Mediafax.
Programul Rabla continua in 2010

„Programul Rabla continua dupa 1 ianuarie si nu exista impedimente pentru a merge mai departe”, a spus Boc.

La inceputul acestui an, Guvernul a decis ca numarul total de masini casate prin programul de inlocuire a parcului auto national, denumit „Programul Rabla”, sa fie majorat la 60.000 unitati, de la 40.000 autovehicule in 2008, iar prima de casare a urcat de la 3.000 lei la 3.800 lei.

In vara, Programul Rabla, de casare a masinilor uzate, a fost extins de Guvern prin asigurarea unui numar nelimitat de autoturisme care pot fi casate pentru persoane fizice si includerea autoutilitarelor in categoria vehiculelor care pot fi achizitionate.

Fondurile pentru programul din acest an totalizeaza 228 milioane de lei. Administratia Fondului pentru Mediu, care gestioneaza programul, a anuntat la jumatatea lunii decembrie ca peste 32.000 de masini mai vechi de zece ani au fost scoase din uz prin programul „Rabla” din acest an.

Totodata, potrivit premierului, proiectul de lege privind responsabilitatea fiscala va fi aprobat de Guvern si transmis Parlamentului, cu solicitarea ca documentul sa fie dezbatut in regim de urgenta.