- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Saab incearca sa evite falimentul si disponibilizeaza 750 de angajati

12 Mar, 14:32 • Redactia DailyBusiness
Producatorul auto suedez Saab a anuntat joi disponibilizarea a 750 de salariati, in cadrul programului de restructurare ce vizeaza evitarea falimentului.
Saab incearca sa evite falimentul si disponibilizeaza 750 de angajati

Saab are 4.100 de angajati in Suedia, din care 3.700 in uzina de la Trollhottan.

Saab a cerut, luna trecuta, protectia justitiei suedeze, in fata creditorilor companiei, in contextul in care firma se confrunta cu o criza acuta de lichiditati.

„Vom renunta la 750 de angajati de la uzina din Trollhottan. Este o actiune necesara pentru relaxarea presiunilor financiare, avand in vedere ca prioritara pentru Saab este restructurarea, pentru a atrage noi investitori”, a declarat Joe Oliver, purtator de cuvant al constructorului auto.

Procesul de restructurare vizeaza reducerea costurilor operationale, compania sperand ca va convinge guvernul suedez sa ii acorde un ajutor financiar.

Pe de alta parte, conducerea companiei a anuntat ca este in cautarea unui investitor strategic care sa preia pachetul majoritar de actiuni de la General Motors, in conditiile in care GM a anuntat, la randul sau, ca vrea sa scape de marcile considerate nerentabile.

Potrivit presei suedeze, 6 investitori s-au aratat interesati de preluarea Saab.