- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Seful Peugeot Citroen a fost concediat, in contextul pierderilor suferite de companie

30 Mar, 14:04 • Redactia DailyBusiness
Consiliul de administratie al constructorului auto francez PSA Peugeot Citroen l-a demis duminica pe directorul executiv Christian Streiff (foto) si l-a numit in functie pe Philippe Varin, care isi va incepe mandatul pe 1 iunie, arata un comunicat al companiei, citat de Reuters.
Seful Peugeot Citroen a fost concediat, in contextul pierderilor suferite de companie

Decizia a venit dupa ce Peugeot a afisat luna trecuta o pierdere neta de 343 milioane euro si a estimat ca va ramane pe rosu pana in 2010.

„Cosiliul a decis in unanimitate ca dificultatile deosebite cu care se confrunta industria auto impun o schimbare in management”, a declarat presedintele companiei, Thierry Peugeot.

Roland Vardanega, in prezent membru in CA, va prelua interimatul in functia lui Streiff pana la 1 iunie, cand urmeaza sa fie investit Varin.

Streiff a reactionat prin a-si apara activitatea derulata la Peugeot, spunand ca politicile derulate au permis grupului sa fie „bine pregatit pentru a face fata crizei”. De asemenea, Streiff a mai mentionat un plan de reducere a costurilor, diminuarea stocurilor si lansarea altor modele.

„Comunitatea economica si financiara a salutat aceste rezultate, prin urmare nu inteleg decizia consiliului”, a spus fostul director.

Roland Vardanega, ce face parte din consiliul de administratie, va asigura interimatul pana la intrarea in functie a lui Varin. Viitorul director va incepe sa-si cunoasca echipele de la 15 aprilie.

Varin a ocupat, timp de 25 de ani, pozitia de director general la producatorul francez de aluminiu Pechiney. In 2003, a preluat pozitia de CEO la grupul anglo-olandez Corus.

PSA Peugeot Citroen, al doilea mare concern auto european dupa Volkswagen, a anuntat pierderi neasteptate de aproape 1 miliard de euro pentru 2008, generate de cheltuieli legate de stocuri de automobile nevandute.