Auto

Skoda a egalat in noua luni vanzarile de anul trecut din Romania

07 Nov, 11:25 • Redactia DailyBusiness
Skoda a vandut in noua luni 15.000 automobile in Romania, mai multe decat pe intreg anul trecut, cand a comercializat 14.800 unitati pe piata autohtona.
Skoda a egalat in noua luni vanzarile de anul trecut din Romania

Skoda ocupa prima pozitie in topul importatorilor din Romania in luna septembrie, cu aproape 2.200 de masini livrate, record de la intrarea pe piata a marcii cehe, conform oficialilor companiei importatoare Porsche Romania. Tinta de vanzari pentru intreg anul este de 20.000 de unitati.

Pe piata locala, Skoda se situeaza pe locul al doilea, imediat dupa producatorul local Dacia, pe locurile urmatoare fiind Daewoo si Renault.

Skoda a obtinut rezultate bune in special pe segmentul diesel, unul din cinci automobile diesel de import fiind o masina Skoda.

Modelele comercializate de Skoda in Romania sunt Fabia, cu un total de 5.405 de masini, pentru toate cele trei versiuni, si Octavia, cu 5.019 de unitati vandute pentru variantele Octavia Tour si Octavia Tour Combi.

Noul varianta a modelului Octavia a avut vanzari de 3.457 unitati pentru berlina si 511 unitati pentru Combi. Modelul Superb, care este disponibil acum in varianta facelift, a fost vandut in 544 de unitati in Romania, dublu fata de anul trecut.

Vanzarile totale ale grupului Skoda Auto in primele noua luni au inregistrat si ele rezultate pozitive, depasit 410.000 de vehicule, ceea ce inseamna o crestere de 11,1% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

In luna septembrie, Skoda Auto a obtinut cele mai bune rezultate din intreaga sa istorie, cererea pentru modelele Fabia, Octavia, Superb si noul Roomster fiind de 52.064 de unitati.

Cresterea a fost sustinuta de cererea mare pentru modelul Skoda Octavia, cu 202.617 de unitati vandute in primele noua luni, cu 18,1% mai mult decat in primele noua luni din 2005.

Pietele cele mai dinamice au fost Rusia, Romania, Cehia si tarile baltice.