- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Volkswagen a investit 580 mil. euro intr-o fabrica din India

03 Apr, 17:18 • Redactia DailyBusiness
Volkswagen a investit 580 mil. euro intr-o noua fabrica din India, activitatea de productie urmand sa inceapa in luna mai a acestui an, cu modelul compact Skoda Fabia, a anuntat, vineri, producatorul german de automobile.
Volkswagen a investit 580 mil. euro intr-o fabrica din India

Fabrica este situata in orasul Pune din vestul Indiei. Capacitatea anuala maxima a fabricii este de 110.000 autovehicule, relateaza NewsIn.

Incepand cu primavara anului 2010 va fi demarata, in mod suplimentar, productia unei versiuni hatchback a modelului Volkswagen Polo, conceputa special pentru piata indiana.

Contractul pentru realizarea noii fabrici din India a fost semnat in luna noiembrie 2006.

Concernul Volkswagen produce deja, din 2001, in fabrica sa din Aurangabad (India), autovehicule marcile Skoda, Volkswagen si Audi. Suplimentar fata de extinderea capacitatilor de productie, concernul investeste si in industria performanta a componentelor din India, precum si in extinderea unei retele nationale de distributie.

In ciuda efectelor crizei financiare si economice, expertii estimeaza ca piata automobilelor din India va inregistra o crestere anuala, de la 1,2 milioane unitati, in prezent, la peste doua milioane autovehicule pana in 2014.

In anul 2008, concernul german a produs la nivel mondial 6,347 milioane de autovehicule, din care aproximativ 66,2% (4,201 milioane autovehicule) in strainatate. Fabrica din Pune este cel de-al 61-lea centru de productie la nivel mondial al concernului.