- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Adecco a raportat o pierdere de 147 milioane euro in T2

11 Aug, 14:32 • Redactia DailyBusiness
Adecco, cea mai mare companie de resurse umane din lume, a incheiat al doilea trimestru din 2009 cu o pierdere de 147 milioane euro, rezultatul fiind sub asteptarile analistilor, potrivit Reuters.
Adecco a raportat o pierdere de 147 milioane euro in T2

Analistii chestionati de Reuters se asteptau la un profit de 29 milioane euro, rezultatele companiei fiind afectate de costuri unice de 192 milioane euro.

Veniturile au scazut cu 31%, la 3,6 miliarde euro, in linie cu asteptarile, intr-o perioada in care firmele din lumea intreaga isi reduc personalul pentru a lupta cu efectele crizei mondiale.

Grupul a inchis deja filiale si a redus din personal pentru a-si proteja profitabilitatea, iar in al doilea semestru va recurge la masuri similare, ale caror costuri sunt estimate la 40 milioane euro.

Adecco urmeaza sa preia firma britanica Spring Group pentru a-si consolida divizia de personal profesionist.

Companii rivale precum USG People din Olanda, Hays sau Michael Page din Marea Britanie au redus din personal pentru a-si pastra marjele de profitabilitate, care scad din cauza vanzarilor slabe.

Compania Adecco opereaza in 67 de state ale lumii, fiind prezenta si in Romania cu servicii de resurse umane din anul 2000.