- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Bucuresti, locul 1 in Europa pentru avantajele privind costul cu angajatii

06 Oct, 13:04 • Redactia DailyBusiness
Bucurestiul a fost desemnat cel mai ofertant oras european in ceea ce priveste avantajele pe care le ofera investitorilor din punctul de vedere al costului cu angajatii, comparativ cu anul trecut cand a ocupat locul al doilea, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield.
Bucuresti, locul 1 in Europa pentru avantajele privind costul cu angajatii

In urmatorii cinci ani, se anticipeaza cresterea interesului investitorilor pentru Bucuresti. 30% din companiile intervievate plaseaza capitala Romania ca fiind atractiva pentru planurile lor de expansiune europeana. Este o imbunatatire fata de anul 2008, cand doar 28% din companiile intervievate considerau Bucurestiul ca fiind atractiv.

In ceea ce priveste pretul oferit pentru spatiile de birouri comparativ cu calitatea acestora, Bucuresti ocupa pozitia 9, in urcare de pe pozitia a 13-a ocupata in 2008.

Referindu-se la conditiile oferite de guverne pentru afaceri in ceea ce priveste politica de taxe si din perspectiva beneficiilor financiare oferite companiilor, Bucuresti se claseaza in acest top pe pozitia 5, in urcare fata de 2008 cand se plasa doar pe pozitia 11. La aceasta categorie, in 2009, Dublin se afla pe prima pozitie urmat la distanta de Geneva si de Varsovia pe locul 3, urmata de Londra si de Bucurest pozitia 5.

Studiul „Topul oraselor europene 2009”, ajuns la a 20-a editie, plaseaza Varsovia pe primul loc in ierarhia oraselor cu cel mai mare flux de companii in urmatorii 5 ani, inlocuind Moscova care a trecut pe locul al doilea in ceea ce priveste popularitatea.
36 dintre cele mai mari companii europene au desemnat Varsovia ca fiind orasul european in care intentioneaza sa se extinda in viitorul apropiat, numarul acestora urcand de la 28 in 2008. 35 companii, in scadere fata de cele 44 din 2008, au ales Moscova.

In ceea ce priveste calitatea vietii pentru angajatii companiilor, Barcelona ocupa primul loc, Geneva se plaseaza pe locul doi, urmata de Munchen. Bucuresti urca in acest top o pozitie, plasandu-se pe locul 30 fata de locul 31 in 2008.

Londra a fost desemnata din nou drept cel mai bun oras comercial din Europa, o pozitie pe care a ocupat-o in fiecare an, de la inceputurile studiului, in 1990. Paris si Frankfurt sunt din nou clasate pe locurile 2, respectiv 3.

Companiile care au participat la studiu au stabilit ca acele orase care isi imbunatatesc imaginea permanent sunt Barcelona, Londra si Berlin.

Clasamentul este realizat pe baza unor interviuri cu membri ai conducerii de varf si ai consiliilor de administratie, care se ocupa de locatii de sedii pentru 500 dintre cele mai mari companii europene.

Cushman&Wakefield este o companie de consultanta in domeniul imobiliar, fondata in 1917. Compania detine 230 de birouri in 58 de tari si are peste 15.000 de angajati.