- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Cele mai căutate meserii în România. Ce posturi încearcă angajatorii să ocupe

19 Feb, 19:20 • Stefan Simion
eJobs a publicat lista meseriilor care se află într-o mare căutare de companiile românești. Iată care sunt posturile și ce salariu includ.
Cele mai căutate meserii în România. Ce posturi încearcă angajatorii să ocupe

Vești bune pentru românii care se află în căutarea unui loc de muncă! eJobs a publicat lista celor mai căutate meserii din partea companiilor din țară, care de altfel, sunt foarte bine plătite și asigură multe avantaje, citează libertatea.ro.

De la începutul anului, au fost postate peste 13.000 de locuri disponibile în cadrul sectoarelor de activitate pentru care se caută cei mai mulți oameni. Acest lucru confirmă că meseriile se află în topul celor mai populare.

Cele mai căutate meserii în România

Datele publicate de eJobs arată care sunt meseriile căutate masiv de angajatorii din România. Specialiștii in marketing digital, experții în vânzări, IT-iștii, salariații din segmentul turistic sau în cel de transporturi și logistică sunt posturile care înregistrează cea mai mare căutare de la începutul anului și până acum.

Vezi și: Topul celor mai căutate 20 de meserii. Avem din ce în ce mai mulți IT-iști și mai puțini agricultori.

„Potrivit celui mai recent studiu realizat la nivel global de The Network, entitate care are afiliate platforme de recrutare online din peste 130 de țări, între care Boston Consulting Group și eJobs România, acestea se numără printre cele mai căutate profiluri de angajatori. Regăsim aceleași categorii și la nivelul țării noastre”, susține șefa de vânzări a companiei eJobs din România, Roxana Drăghici.

meserii
meserii

La ora actuală, 30.000 de locuri disponibile în meseriile menționate mai sus sunt publicate doar pe platforma eJobs. Posturile puse la dispoziție includ desfășurarea activității atât în țară, cât și în afară. Vestea este una bună pentru românii interesați să-și găsească o carieră avantajoasă. Salariile sunt unele satisfăcătoare în sectoarele de muncă prezentate, având în vedere că ocuparea posturilor este o prioritate majoră pentru angajatorii din țară.

IT-iștii ajung să câștige, în medie, 6.000 lei pe lună. Pe de altă parte, specialitșii în marketing digital pot avea un venit de 35.00, precum și angajații din transporturi. Experții în vânzări se pot bucura de un salariu de 3.100, în timp ce persoanele din industria ospitalității pot ajunge la suma de 3.200 lei. Nu în cele din urmă, salariații din logistică au un venit estimat la 3.300 lei.

Citește și: Raport INS. Câștigul salarial mediu net a ajuns la 4008 lei. Ce meserii au fost mai bine plătite

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult