- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Firma locala de head hunting Talentor are un nou director general: congolezul Didier Bongouande

12 May, 16:57 • Redactia DailyBusiness
Didier Bongouande, cetatean congolez, este noul director general al firmei de head hunting Talentor, dupa ce a lucrat in domeniul farmaceutic si al asigurarilor.
Firma locala de head hunting Talentor are un nou director general: congolezul Didier Bongouande

Bongouande a absolvit facultatea de Farmacie Carol Davila din Bucuresti in 1995 iar cariera profesionala si-a inceput-i inca din timpul facultatii, cand a lucrat ca barman si apoi ca director de vanzari la o firma imobiliara.

Din dorinta de a activa in domeniul farmaceutic, s-a angajat ca reprezentant medical la Berlin Chemie unde a stat o perioada scurta, deoarece a fost „agatat” de o companie concurenta, Schering-Plough, unde a lucrat 3 ani ca senior medical sales representative.

El a urmat un curs de director de vanzari la Institutul Irecson in perioada 2000-2001, absolvind ca sef de promotie. Ulterior, a fost regional sales manager la compania de asigurare AIG Life timp de 2 ani, ca apoi sa se reintoarca in domeniul farmaceutic timp de 2 ani la compania Abbott Laboratories ca regional sales manager pe divizia de cardiologie si produse de spital.

Ulterior, a ajuns director de vanzari la una din cele mai mari clinici private din Romania, Sanador, unde a condus si dezvoltat forta de vanzari, marirea portofoliul de clienti.

Din 2007 pana in decembrie 2009 a lucrat intr-un proiect nou in brokeraj ( asigurari), ocupand functia de vicepresedinte de vanzari la Salve Finance.

In prezent este managing director la Talentor.

„Faptul ca am ajuns la Talentor nu reprezinta pentru mine o schimbare majora in termen de orientare in cariera intrucat am lucrat multi ani cu oameni, recrutandu-i, trainindu-i si motivandu-i. Consultanta in resurse umane pentru mine a fost un pas firesc, intrucat am inteles in toti acesti ani importanta de a avea oameni potriviti la locurile potrivite”, a spus Didier Bongouande.

El a mentionat ca decizia de a sa alatura echipei Talentor a fost luata in urma unei discutii cu Irina Pintoi, managing partner al companiei, pe care o cunostea inca de cand era business unit manager la Barnett.