- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Tuca Zbarcea&Asociatii: Primim in medie 300 de CV-uri lunar

17 Jun, 00:01 • gecad.epayment
Firma de consultanta juridica Tuca Zbarcea&Asociatii, ocupanta locului 8 in topul celor mai buni angajatori din Europa de Est la categoria IMM-uri potrivit Hewitt Associates, primeste in medie 300 de CV-uri in fiecare luna, in conditiile in care numarul angajatilor este de 136, a declarat pentru DailyBusiness.ro Stefan Damian (foto), deputy managing partner in cadrul firmei.
Tuca Zbarcea&Asociatii: Primim in medie 300 de CV-uri lunar

„Am constatat in ultima perioada un aflux foarte mare de CV-uri, aplicantii fiind deopotriva studenti aspiranti, cat si avocati experimentati, precum si candidati pentru posturi administrative, lucru ce denota ca piata fortei de munca trece prin schimbari majore”, a declarat Stefan Damian.

In ceea ce priveste evolutia structurii candidatilor in ultimii 5 ani, Damian este de parere ca pasiunii de altadata i-a luat locul pragmatismul. „Generatiile anterioare se dedicau profesiei cu mult mai multa pasiune , asta si pentru ca piata oferea mult mai putine oportunitati, in timp ce ultimele generatii de absolventi sunt mai pragmatice, stiu mai bine ceea ce vor”.

Angajatorul de top recunoaste: Ii deranjeaza regulile stricte

Topul realizat de compania de resurse umane Hewitt Associates a masurat si gradul de multumire al angajatilor din companiile care au participat la studiu. Din punctul de vedere al lui Stefan Damian, angajatii Tuca Zbarcea&Asociatii apreciaza faptul ca in cadrul companiei exista posibilitati de invatare si crestere, precum si beneficii si compensatii.

Cu toate acestea exista si lucruri care, in opinia angajatorului, le plac mai putin: „Ceea ce ii deranjeaza uneori este atunci cand regulile devin mult prea stricte. In egala masura, avocatura, asemenea altor profesii liberale si nu numai, este extrem de solicitanta , presupune o dedicare care uneori se apropie de sacrificiu. Cred ca cel mai deranjant este atunci cand echilibrul balantei viata-personala-viata profesionala se inclina ingrijorator de mult catre cea profesionala”, apreciaza Stefan Damian.

Buget de HR „mai conservator” pentru anul 2009

Tuca Zbarcea&Asociatii a adaptat politica de resurse umane la actualul context economic, dar asta nu a echivalat cu disponibilizari in masa sau reducerea pachetelor de compensatii si beneficii. Adaptarea a insemnat o selectie mai severa in procesul de recrutare, in contextul in care „piata este acum a angajatorului”, o intarire a departamentelor profitabile (ligitii, arbitraje, insolventa, energie, dreptul muncii -n.r.), precum si „o structura ceva mai conservatoare” a bugetului de resurse umane, care include cursurile de formare profesionala, onorariile avocatiilor si salariile personalului administrativ si facilitatile oferite de firma.

Firma de consultanta a avut in ultimele 12 luni o rata de fluctuatie a personalului de 8%. „De altfel, numarul angajarilor efectuate in ultimele 12 luni l-a depasit pe cel al plecarilor (…) Cooptarea de noi parteneri, promovarea interna, atragerea de avocati talentati raman la fel de importante ca si pana acum”, a declarat Stefan Damian.

Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii are bugetata pentru anul in curs o crestere zero, insa doreste sa se intareasca pe partea expertizei in insolventa. Onorariile facturate in 2008 de Tuca Zbarcea & Asociatii s-au ridicat la 23,57 milioane euro (cu TVA inclus) iar incasarile la 21,45 milioane euro (cu TVA inclus), potrivit datelor proprii.

In afara de Tuca, Zbarcea&Asociatii, celelalte trei companii care s-au plasat in topul celor mai buni angajatori din Europa de Est, potrivit studiului Hewitt Associates, sunt Adobe Romania (IT) si Syngenta Romania (industria chimica) care ocupa, la egalitate locul 4, la categoria IMM-uri, si McDonald’s Romania, locul 5 la categoria companiilor mari.

Principalii competitori ai Tuca, Zbarcea&Asociatii sunt Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), Musat & Asociatii, Stoica & Asociatii si Bostina & Asociatii.