- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

4,3 miliarde de lei decontate de ANRE. Speranțe pentru furnizorii de energie!

22 Sep, 16:30 • Cornel Ghimeșan
Peste 4,3 miliarde de lei vor ajunge la furnizorii de energie. ANRE a aprobat decontarea a 277 de cereri, a informat instituția.
4,3 miliarde de lei decontate de ANRE. Speranțe pentru furnizorii de energie!

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului, a trimis spre decontare peste 4,3 miliarde de lei. Furnizorii de energie s-au întrecut în numărul de cereri depuse, fiind un număr total de 347 de cereri pe care ANRE le-a primit. Din acest total, au fost aprobate 277 de cereri, iar un număr de 56 au fost declarate neeligibile.

„Diferenţa de 97 cereri depuse pentru decontare reprezintă cererile care se află în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele şi documentele justificative solicitate de către experţii alocaţi, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate”, menţionează Autoritatea

Citește și: 875 de lei pentru români. Pentru cine oferă statul acest ajutor

4,3 miliarde de lei vor ajunge la furnizorii de energie

4,3 miliarde de lei decontate de ANRE. Speranțe pentru furnizorii de energie!
4,3 miliarde de lei decontate de ANRE. Speranțe pentru furnizorii de energie!

Și Ministerului Energiei îi va fi decontată suma de 2,34 de miliarde de lei, valoarea totală a cererilor neeligibile fiind de 10,24 milioane lei, a informat ANRE într-un comunicat de presă citat de AGERPRES. Pe de altă parte, vicepreședintele ANRE declară că această criză de pe piața energiei cu care ne confruntăm se datorează dezechilibrului foarte pronunțat dintre cerere și ofertă.

„Trebuie să echilibrăm cererea şi oferta. În acest moment, cererea de energie este mai mare decât oferta sau este mai mare decât oferta ieftină. Europa consumă o anumită cantitate de energie scumpă care determină şi preţul final pentru energie electrică. În momentul în care reuşim să suplimentăm avem două variante: ori suplimentăm partea de ofertă cu surse ieftine şi imediat preţul scade, ori umblăm şi la cealaltă parte, de cerere, ceea ce automat implică măsuri de eficienţă energetică, sau măcar să eliminăm risipa.”, a declarat Zoltan Nagy-Bege, vicepreședintele ANRE.

Alte articole: RABLA pentru becuri! Românii vor putea schimba becurile cu filament pentru becuri led

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult