- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Câți bani câștigă un make-up artist în 2024. Prețurile la produsele și serviciile de înfrumusețare au crescut considerabil

26 May, 09:31 • Claudia Simion
România se confruntă de câțiva ani cu un val de scumpiri care nu încetează să ne șocheze pe toți, pe zi ce trece. Prețurile au crescut la mai toate produsele și serviciile. În topul scumpirilor înregistrate în ultima lună se numără serviciile poștale, detergenții și medicamentele.
Câți bani câștigă un make-up artist în 2024. Prețurile la produsele și serviciile de înfrumusețare au crescut considerabil

Cât câștigă un make-up artist în 2024. În aprilie 2024 au fost înregistrate scumpiri semnificative și la produsele de igienă și cosmetică. Acestea sunt cu 1,30% mai scumpe față de luna anterioară. De asemenea, tarifele la toate serviciile au crescut considerabil.

Cât câștigă un make-up artist în 2024

Tocmai pentru că produsele de make-up și tot ce înseamnă cosmetice și de produse de igienă personală au prețuri mult mai mari, make-up artiștii s-au văzut nevoiți să-și mărească tarifele.

Citește și Stimulente fiscale pentru maşinile electrice în Europa. Ce se întâmplă în România

Industria de beauty e în plină ascensiune, iar cei care lucrează în acest domeniu fac bani frumoși lună de lună. Salariul lunar al unui make-up artist depinde de mai multe aspecte, de experiență, de locație, dacă e independent sau lucrează într-un salon ori într-o companie, însă vă putem oferi niște tarife aproximative, ca să vă faceți o idee.

Spre exemplu, un make-up artist care lucrează într-o televiziune poate să câștige între 4.500 și 5.000 de lei, în funcție de nivelul de experiență. Un make-up artist angajat într-un salon de înfrumusețare încasează, de regulă, între 3.500 și 4.000 de lei. Potrivit specialiștilor de la agregatorul de job-uri Jooble, make-up artiștii pot avea venituri de 10.752 de euro pe an.

Când vine vorba despre un make-up artist independent, lucrurile se schimbă pentru că fiecare își stabilește propriile prețuri, în funcție de durata și complexitatea machiajului.

Prețurile pe piață la serviciile de make-up sunt stabilite în funcție de tipul de machiaj realizat. Machiajul de zi e în jurul sumei de 200 de lei, în timp ce machiajul de seară / eveniment variază între 250 – 300 de lei. Cel mai scump este, de regulă, machiajul de mireasă care, în 2024, a ajuns să pornească cam de la 350 de lei și să ajungă până la 700 de lei sau mai mult, în funcție de complexitate și de durata realizării lui. Multe mirese preferă să facă și o probă înainte, care, de obicei, costă aproximativ 250 de lei.

Așadar, la un calcul simplu, dacă un make-up artist lucrează opt sau zece ore pe zi și are o clientă pe oră, într-o zi obișnuită ar putea câștiga, în medie, între 2.500 și 3.500 de lei.

Sunt, de asemenea, și mulți make-up artiști activi pe Social Media, care postează des tutoriale și care fac bani și din activitatea lor online. De regulă, promovează diverse branduri de make-up cu care încheie parteneriate plătite.

Citește și Cum se va calcula salariul minim. Ministerul Muncii, anunț de ultimă oră pentru românii care se tem că vor avea venituri mai mici