- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce pensie are Florin Piersic. Suma infimă primită lună de lună de celebrul actor, după zeci de ani petrecuți pe scenă

14 May, 14:34 • Claudia Simion
Florin Piersic are o carieră de succes și toți românii pot confirma acest lucru. Marele actor e un simbol pentru teatrul românesc de mai bine de șase decenii.
Ce pensie are Florin Piersic. Suma infimă primită lună de lună de celebrul actor, după zeci de ani petrecuți pe scenă

Florin Piersic trece acum printr-o perioadă delicată, după operația suferită. Medicii i-au scos actorului proteza pe care o avea de cinci ani la genunchiul stâng și i-au montat una provizorie. Actorul e internat în continuare la Spitalul Foişor, iar medicii de acolo au spus că prezintă o evoluție „lent favorabilă”.

Citește și Suma ireală câștigată de o cameristă pe litoralul românesc! Salariul în 2024 este dureros de mic

În ultima vreme, toți cunoscuții sau cei care îl apreciază pe marele actor i-au transmis mesaje de susținere, spunând că abia așteaptă să îl vadă din nou pe scenă.

Florin Piersic este și el la fel de dornic să revină pe scenă și i-a asigurat pe toți susținătorii că acest lucru se va întâmpla cât de curând. „Vă iubesc pe toți, oameni buni, și va copleșesc cu recunoștința mea! Tineti-mă aproape, pentru că mai am de spus multe povesti minunatului meu public”, a spus Piersic de pe patul de spital.

Ce pensie are Florin Piersic de la statul român

Cu toate că face actorie de o viață și e, în mod cert, printre legendele teatrului și cinematografiei românești, Florin Piersic primește o pensie infimă de la statul român. Actorul a spus în repetate rânduri că nu este un om bogat și a dezvăluit și care e singurul lux pe care și-l poate permite.

Florin Piersic are o pensie de doar 2.000 de lei din partea statului român. E o sumă modestă, ținând cont de faptul că a jucat în peste 1.200 de spectacole doar în ultimii 15 ani. Actorul încasează și o indemnizație de merit de la Uniunea Teatrală din România, în valore de 2.700 de lei. Singurul „lux” pe care și l-a putut prmite a fost un teren, în apropiere de Cluj-Napoca, pe care și-a construit o cabană.

„(Niciodată nu ai vorbit despre banii… nu ai părut avid după bani) Pentru că nu am avut! Aici e chestia. Noi eram la un film, filmul se dădea după ce se petrecea un sfert din filmări…îți dădea un avans din contract. Contractul era de 40.000 pentru un rol principal, așa era atunci. 20.000 de lei era impozitul pe care trebuia să îl plătești statului. 18-20.000 era impozitul.

Niciodată nu am spus nimănui: ‘Dar eu cât primesc acum?’. (Care este cel mai mare lux pe care ți l-ai cumpărat, permis, făcut?) Lux? Nu știu dacă lux, pentru că nu mi-am cumpărat nimic de lux. Dar pot să-ți spun că unul dintre lucrurile pe care zic că a fost bine că le-am cumpărat… a fost o zi în care m-am dus și am văzut un om cosind. (…) Un teren într-un sat din munți, de lângă Cluj, la 28 de kilometri. (…) Mi-ai spus ce mi-am permis? Mi-am permis să cumpăr locul ăla. (…) Ăla e cadoul pe care mi l-am făcut eu, cabana de lângă Cluj. Unde acum când mă duc îmi face plăcere”, a povestit Florin Piersic în podcastul Fain&Simplu cu Mihai Morar.

Citește și Vali Vijelie face o adevărată avere în sezonul estival! Câți bani costă să îl vezi pe manelist într-un concert la malul mării