Cea mai delicioasă rețetă anti-mahmureală: ciorbă de fasole cu afumătură acrită cu zeamă de varză, scrie vestea.net. Iată cum se prepară acest fel de mîncare care te scapă de amețeală și grețuri.
Ingrediente
Citește și: Revenirea neașteptată a Coca-Cola care a cucerit România la începutul anilor 2000. Se întoarce pe rafturi!Mod de preparare
Se pune fasolea la fiert in mai multe ape. Afumatura se pune si ea la fiert, separat, taiata bucatele. Cand e gata, scoatem afumatura pe o farfurie si pastram apa in care a fiert.
Dupa ce am strecurat fasolea si de a treia apa, se pune la fiert in apa in care a fiert afumatura, dupa ce aceasta a fost strecurata. Fierbem fasolea pana cand aproape se faramiteaza.
Tocam 1 ceapa, morcovul, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel. Le adaugam in ciorba si lasam sa fiarba la foc mediu, cu capac. Dupa 15 minute, adaugam si ardeiul kapia, tocat.
Facem prajeala cu ceapa ramasa. O tocam, o punem intr-o tigaie cu ulei si o calim la foc mic, sa se inmoaie, adaugam rosiile taiate cuburi si sucul de rosii. Gatim 15 minute, la foc mediu. Adaugam prajeala in ciorba. Mai fierbem inca 10 minute.
La final, punem zeama de varza. Potrivim de gust cu cimbru, sare, busuioc si foaie de dafin.
La final, oprim focul, adaugam verdeturile tocate (marar, leustean, patrunjel) si o crengura de cimbru intreaga, pentru aroma, pe care o scoatem dupa 10 minute.