- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cea mai importantă calitate a angajaților, în 2023. Companiile o caută din ce în ce mai mult, dar cu greu o mai găsesc

17 Mar, 21:07 • Stefan Simion
Odată cu trecerea anilor, angajatorii și-au schimbat profilul colaboratorului „perfect". Unele competențe și aptitudini au fost eliminate, altele noi au apărut. Un expert american în resurse umane a dezvăluit care este calitatea esențială căutată în 2023 și pe care mulți dintre candidați o neglijează. 
Cea mai importantă calitate a angajaților, în 2023. Companiile o caută din ce în ce mai mult, dar cu greu o mai găsesc

Dr. Heidi K. Gardner, profesor la Harvard, susține că o calitate esențială se caută în ziua de azi, în aproape toate domeniile, când este vorba despre recrutarea forței de muncă și anume capacitate de lucru înn echipă. În ciuda celor doi ani de coșmar, marcați de lockdown, companiile pun din ce în ce mai mult pe relațiile interumane, pe ideea de colaborare.

Astfel, cei care demonstrează angajatorilor că sunt buni la lucrul în echipă, au un mare avantaj competitiv, transmite CNBC. Expertul recomandă oamenilor să se implice încă din tinerețe în cât mai multe activități colective, să bifeze cât mai multe succese în echipe, ce pot fi menționate în CV, iar ulterior, prezentate la interviu.

„Când tinerii îmi cer sfaturi în carieră, eu le spun mereu: ‘Nu vă concentrați doar pe propriile realizări. Încercați să fiți atenți la lucrul în echipă, la colaborare’”, a explicat Heidi Gardner.

 

Cum să-și dezvolți spiritul de lucru în echipă

 

Mai mult, cei care sunt „jucători de echipă” au șansa de a fi promovați mai rapid. De regulă, acești profesioniști sunt observați mai rapid de conducere și au clienți mereu mulțumiți.

Potrivit analizei realizate de Gardner, bărbații nu sunt la fel de dispuși să lucreze în echipă, la fel ca femeile.

Pentru dezvoltarea abilităților de colaborare și lucru în echipă, specialistul în resurse umane recomandă:

  • adoptarea unei atitudini incluzive;
  • exprimarea aprecierii și recunoștinței;
  • cererea de ajutor.
Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult