- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum a ajuns Alex Chipciu dator vândut, deși câștiga o avere din fotbal: „Cheltuiam, nu țineam”

27 May, 15:03 • Alexe Raluca
Alex Chipciu a fost unul dintre fotbaliștii promițători, ce făcea bani grei din fotbal. Din păcate, el nu a știu să fie strângător și, în scurt timp, a ajuns să acumuleze datorii în locul zero-urilor din conturi.
Cum a ajuns Alex Chipciu dator vândut, deși câștiga o avere din fotbal: „Cheltuiam, nu țineam”

Alex Chipciu, fotbalistul la U Cluj, a avut, de-a lungul timpului, o carieră remarcabilă, atât la echipe din țară, cât și din străinătate. Totuși, fotbalistul nu a știut să fie chibzuit, deși cîștiga sume importante de bani lunar!

Citește și: De la mistrie, la dribling fin! Revelația sezonului 2023 din Liga Campionilor are fotbaliști reconvertiți profesional

Cum a ajuns Alex Chipciu dator vândut, deși câștiga o avere din fotbal

De-a lungul carierei sale în fotbal, Alex Chipciu a câștigat salarii impresionante, jucând pentru echipe precum Anderlecht, Sparta Praga, FCSB, CFR Cluj, Universitatea Cluj și FC Brașov. În ciuda veniturilor substanțiale, fotbalistul recunoaște că nu a fost întotdeauna chibzuit cu banii. Brăileanul recunoaște că a cheltuit sume foarte mari de bani la restaurante de lux, petreceri și ceasuri. Un prim șoc pentru el a fost atunci când a cheltuit foarte mult pentru o masă la un club dedicat celor cu un statut financiar ridicat.

„Cheltuiam, nu țineam… Câștigam 10.000 (n.r. – euro), cheltuiam 12.000 (n.r. – euro). Pe nimicuri… Mergeam la LOFT, cheltuiam 300 milioane… Eram 10 inși, dar veneau 150 inși la masă. Am fost noi odată în Herăstrău, eram pe la început în București, și am fost la un restaurant cu Mihai Răduț și Cristi Tănase. Eu venit de la Brașov, eram regele orașului, cu 7.000 (n.r. – euro) salariu. Mergem acolo, ne-a făcut un platou cu chorizo, unul cu fructe de mare și a venit nota 16 milioane. „Cât e nota? 16 milioane?”. Nu mi-a venit să cred!”, a spus Alex Chipciu pentru Orange Sport.

Alex Chipciu este pasionat de ceasuri, investind în acestea, însă fără să își dea seama de valoarea lor într-o continuă creștere.

„Nu știu dacă poate cineva să înțeleagă, eu când aveam 30.000 euro salariu, erau dăheți când împrumutam de la alții. Eram cheltuitor, cumpăram ceasuri. Am multe ceasuri, multe au fost investiții. Eu le-am luat fără să-mi dau seama că au potențial să crească (n.r. – prețurile). Mi-am luat un ceas cu 29.000 și e 60.000 acum. Eu sunt foarte pasionat! Vlad Chiricheş e monstru pe ceasuri. Ciprian Tătărușanu lua ceas de 100.000, la mâna a doua era 60.000, dar el voia să fie nou, dar nu se gândea la investiții. Ceasurile nu-mi plac alea cu diamante, mecanismul în sine. Mașinile nu-mi produc nicio bucurie”, a mai explicat sportivul.

Acum, Chipciu îi sfătuiește pe colegii săi de breaslă să fie mai chibzuiți cu banii, chiar dacă în conturi pare că au bani nelimitați. Acum regretă unele decizii luate în trecut și speră să se reechilibreze financiar.

„Stilul de viață de la București e dăunător. Noi am avut posibilitatea să ajungem la echipe din străinătate mari și să luăm salarii foarte mari, ceea ce acum e foarte greu. Dacă iei jucător din Liga 1 cu 10.000 salariu, joci 15 ani, cu ce te alegi când te lași? Un apartament. Banii se duc imediat!”, a mai afirmat Chipciu.

Citește și: Oferta incredibilă refuzată de o nouă stea a fotbalului european. În cât timp ar fi câștigat fotbalistul 50 de milioane de euro