- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum să minți la un interviu ca să fii angajat. Sinceritatea nu se află printre atuuri. Prefă-te că-ți pasă de compania pentru care vrei să lucrezi

18 Feb, 17:30 • Polojan Tudor
Dacă ești în căutarea unui job, probabil știi că cel mai greu pas este interviul de angajare. Cazurile în care mulți îndeplinesc cerințele dar nu sunt acceptați sunt cu sutele, motivul fiind sinceritatea.
Cum să minți la un interviu ca să fii angajat. Sinceritatea nu se află printre atuuri. Prefă-te că-ți pasă de compania pentru care vrei să lucrezi

Primul interviu de angajare dintr-o companie este cel „de cunoaștere”, însă foarte mulți dintre aplicanți nu reușesc să treacă de acesta. Motivul te poate lăsa cu gura căscată: au fost prea sinceri, scrie cancan.ro.

Anna Papalia, expert în recrutare și consultant în carieră din Statele Unite ale Americii, spune că oamenii ar trebui să mai și mintă atunci când susțin un interviu. Chiar dacă poate părea ciudat, minciuna poate fi folositoare.

Aceasta a prezentat cinci cazuri/întrebări la care trebuie să mințim. De exemplu, când suntem întrebați unde ne vedem peste cinci ani.

„Minți unde te vezi peste cinci ani. Nimeni nu vrea să te audă spunând că te vezi la facultate sau că te căsătorești și ai copii. Ceea ce vrem să vă auzim spunând este: mă văd aici, lucrând în această companie”, spune Anna Papalia.

Dacă vă loviți de întrebarea nelipsită în care vi se cere să relatați de ce ați plecat de la ultimul loc de muncă, nimeni nu vrea să afle problemele celeilalte companii ori neînțelegerile dintre colegi. Anna este de părere că trebuie să spunem că vrem mai mult ori că am ajuns la maximul poziției pe care o ocupam.

Mai citește și: Cum să strângi economii pentru copilul tău. Îi poți oferi acestuia un start atunci când va împlini 18 ani. Iată câteva idei

Minciuni la un interviu de angajare/ sursa foto: bani.md
Minciuni la un interviu de angajare/ sursa foto: bani.md

Nu îți vorbi de rău foștii șei la un interviu

Nu poate lipsi această întrebare. Cu toții sunt curioși despre cum a fost relația cu fostul șef, însă indiferent de cum s-a comportat acesta, e bine să ținem totul pentru noi.

„Mințiți despre cum vă simțiți față de actualul șef sau actualii colegi de muncă. Nu-mi pasă dacă lucrezi pentru cel mai rău, cel mai mic șef din lume. Nu vrem să te auzim vorbind despre asta într-un interviu, mai ales dacă ești intervievat de cineva care ar putea fi potențialul tău șef”, ne mai sfătuiește experta.

Nu trebuie să pară că ești leneș. Dacă ești întrebat de hobby-uri, inventează câteva, apune ce-ți trece prin minte, dar ai grijă că trebuie să fie interesante.

„Minți în legătură cu hobby-urile tale. Vă rugăm să alegeți hobby-uri care sună profesional și interesante. Nu-mi spune că tot ce faci în afara serviciului este să te uiți la Netflix”, a încheiat Anna Papalia.

Te-ar mai putea interesa și: Polițele de asigurare a locuințelor, soluția cea mai bună. În ultimele zile au crescut cu 25%. Românii se tem de dezastrele naturale

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult