- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum se îngrijesc corect căpșunile. Secretul grădinarilor cu experiență pentru fructe mari, zemoase și delicioase

03 Mar, 12:37 • Bocioacă Bianca
Cășunile sunt unele dintre cele mai delicioase fructe, iar cu o îngrijire adecvată, acestea pot oferi o recoltă bogată și timpurie. Grădinarii cu experiență au dezvăluit ce trebuie să faci pentru ca fructele să crească mari și gustoase.
Cum se îngrijesc corect căpșunile. Secretul grădinarilor cu experiență pentru fructe mari, zemoase și delicioase

Când se plantează cășunile. Grădinarii au dezvăluit cele mai bune trucuri pentru o cultură inedită de căpșuni. Acestea nu trebuie replantate anual, pentru că revin în fiecare vară cu fructe delicioase fără prea mult efort.

Pentru o producție bogată, căpșunile trebuie protejate împotriva dăunătorilor care pot compromite recolta.

Unul dintre cei mai mari dușmani al acestor fructe sunt afidele, alături de musculițe albe, melci și limacși. Aceste insecte atacă frunzele și fructele, slăbind planta și reduând semnificativ calitatea recoltei.

Citește și: Care este momentul pentru a planta răsadurile de roşii. Trucul banal pentru o recoltă bogată și sănătoasă

Cum protejezi căpșunile de dăunători

Afidele se hrănesc cu seva plantelor, afectând creșterea și producția de fructe. Plantele atacate prezintă frunze deformate, fructe mici și o înflorire întârziată. Afidele pot transmite boli virale periculoase, scrie Playtech.ro.

„Plantele infestate pot fi pitice, iar frunzele pot fi zbârcite și deformate. Afidele secretă cantități mari de miere, un lichid dulce și lipicios care poate atrage furnicile sau poate deveni suport pentru mucegaiul negru, afectând astfel calitatea fructelor”, arată HortSenseedu.

Pentru a preveni infestarea, există câteva trucuri simple. Primul pas este introducerea prădătorilor naturali, cum ar fi buburuzele și larvele de crisopă.

Citește și: Suma imensă pe care o câștigă un român care culege via în Spania: „Într-o zi jumate, eu și vărul meu luăm cam…”

Grădinarii recurg chiar la spălarea regulată a plantelor, care poate îndepărta insectele înainte de a provoca daune.

Un alt truc este aplicarea de soluții naturale. O infuzie de usturoi sau un amestec de apă și săpun ajută la eliminarea eficientă a dăunătorilor fără a afecta căpșunile într-un mod negativ.

Astfel, căpșunile vor avea condițiile perfecte pentru a produce fructe mari și delicioase, oferind o recoltă bogată pe tot parcursul sezonului cald.

Urmărește Daily Business pe Google News