Cuptoarele cu microunde, care au reprezentat pentru zeci de ani vedetele incontestabile ale bucătăriei moderne, își pierd din strălucire față de noile tehnologii. Mulți specialiști susțin că aparatul ar putea să devină, în ultimii ani, o piesă de muzeu.
Românii încă folosesc foarte mult cuptoarele cu microunde, însă încep să apară din ce în ce mai multe soluții eficiente și prietenoase cu stilul de viață din prezent, arată CANCAN.
Cuptoarele cu microunde au reprezentat un simbol al eficienței în bucătărie, dat fiind că sunt rapide, comod și ușor de folosit, ideale pentru reîncălzirea mâncării. Deși pentru unii pare de neînlocuit, apariția unor alternative mai moderne pune semne serioase de întrebare asupra utilității lui.
Citește și : Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
Electrocasnicul preferat de români au reprezentat o inovație pentru mult timp, însă cuptoarele cu convecție, friteuzele cu aer cald sau oalele multifuncționale smart încep să fie din ce în ce mai apreciate.
Cuptoarele cu microunde nu prezintă probleme în ceea ce privește radiațiile, însă actuala problemă ține de funcționalitate. Cuptorul cu microunde, pe lângă că încălzește, adesea, neuniform, nu oferă o textură plăcută alimentelor și este limitat în opțiuni. Astfel, limitele sale devin tot mai evidente, într-o eră a tehnologiei smart.
Citește și : Secretul din ceașcă: Cum poate cafeaua să îți șteargă celulita și revigora pielea
Oalele inteligente, friteuzele cu aer cald și cuptoarele cu ventilație, pe de altă parte, oferă mai multe opțiuni, consumă mai puțină energie, păstrează gustul mâncării și sunt, în multe cazuri, mai compacte.
Deși nu vor dispărea brusc, aparatele preferate de români vor ieși încet, încet, din obiceiul românilor, având în vedere că nu mai țin pasul cu vremurile actuale.