- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ea este cea mai tânără româncă ce a ajuns să conducă o uriașă companie din Germania! „Toată echipa pe care am format-o este din români”

16 Apr, 15:01 • Constantin Cristina
Cea mai tânără româncă a ajuns director la o companie uriașă de servicii financiare din Germania și vrea să facă istorie pe noul drum al său.
Ea este cea mai tânără româncă ce a ajuns să conducă o uriașă companie din Germania! „Toată echipa pe care am format-o este din români”

Mariana Daina este românca care a ajuns promovată director la o companie de servicii financiare din Germania. Născută și crescută în Sibiu, tânăra a venit să facă istorie în noua sa carieră în Germania, a scris Turnul Sfatului.

Vezi și: Germania adoptă o nouă lege a naționalității! Străinii vor avea foarte multe avantaje. Cu ce interdicții vine la pachet legea?

Ea este cea mai tânără româncă care a ajuns să conducă o uriașă companie din Germania

Femeia în vârstă de 37 de ani, s-a născut și a crescut în Tilișca, zona Mărginimii Sibiului și a studiat Finanțe la ULBS, unde a urmat apoi și un master în Asigurări și Investiții la Bursă.

Tânăra româncă și-a început cariera la un alt grup financiar de calibru, Groupama, din Franța, iar de șapte ani este plecată în Germania. Acolo a reușit să dea de gustul succesului și a urcat foarte repede treptele, ajungând în scurt timp în vârful unei cariere de invidiat.

românca Mariana Daina
românca Mariana Daina

În Germania s-a angajat la Deutsche Vermögensberatung, unde în scurt timp a fost promovată pe postul de director. Mariana Daina a povestit cât de greu a fost să ajungă acolo unde și-a propus și ce impedimente a avut pe parcursul drumului în carieră, începând de la limbă, integrare socială, acomodare, etc.

„Cea mai mare problemă a fost cea legată de limba germană, pentru că nu o știam și am învățat-o în timp ce am lucrat. Am început de la 0 din toate punctele de vedere și tot ce mi-am dorit a fost să fac tot ce pot și ține de mine în primul an de zile, iar după un an să trag linie și să analizez dacă pot fi bună și în Germania pe această meserie sau trebuie să mă orientez spre alt domeniu. După 12 luni am fost prima dată promovată și era clar că sunt la locul potrivit”, a spus ea, potrivit sursei citate.

În momentul în care a ținut o ședință în cadrul companiei, într-o sală plină cu 14.000 de persoane, în Köln Arena, la final publicul a aplaudat-o și atunci a fost promovată în cea mai înaltă funcție din cadrul companiei, cea de director. Mariana și-a format de-a lungul timpului și o echipă pe care să se poată baza, formată exclusiv din români.

„Toată echipa de consultanți pe care am format-o este doar din români, români care fac cinste României în Germania. Majoritatea sunt cu experiență în domeniul financiar-bancar, iar cei care nu au experiență, au dorința de dezvoltare și valorile necesare să putem lucra împreună. Astfel de oameni sunt bineveniți în echipa mea oricând. Doar cei cu rezidența fiscală în Germania pot lucra alături de noi, indiferent de naționalitate”, a mai afirmat românca.

Alte articole: Câţi bani primeşte un român ca ajutor de şomaj în Germania. Condiţiile pentru a încasa toată suma