Gina Pistol a dezvăluit recent care este rețeta cu care l-a cucerit definitiv pe Smiley. Când are timp, prezentatoarea TV gătește și se pare că o face foarte bine, deoarece soțul ei este înnebunit după un fel de mâncare.
Artistul ar mânca în fiecare zi pui cu curry și chutney de mango, o combinație de arome exotice și o rețetă învățată pe platourile emisiunii „Chefi la cuțite”.
Totul a început în perioada pandemiei, când Gina a petrecut mai mult timp în bucătărie, experimentând rețete noi. „Am început să gătesc zilnic. Smiley este îndrăgostit de puiul indian pe care îl pregătesc. Cred că ar putea să-l mănânce în fiecare zi! Este absolut senzațională combinația de mango, curry și smântână, iar orezul basmati aduce echilibrul perfect. E o rețetă pe care toată lumea îmi spune că o gătesc mai bine decât la restaurant”, a mărturisit Gina Pistol.
Pentru pui cu curry:
Pentru chutney de mango:
Pentru tortilla crocantă, ai nevoie de o foaie de tortilla și puțin usturoi pentru tartinat.
Taie pieptul de pui în cuburi, condimentează-l cu sare și piper, și prăjește-l în ulei până devine auriu. Adaugă morcovul, ceapa și ardeiul, amestecând ușor. Toarnă vinul peste compoziție și lasă-l să fiarbă până când alcoolul se evaporă complet.
Într-o tigaie separată, rumenește untul împreună cu pudra de curry, timp de 1-2 minute. Adaugă orezul basmati și amestecă bine, apoi completează cu apă. Lasă orezul să fiarbă până este aproape complet hidratat.
Într-un vas separat, pune la fiert oțetul, zahărul, mierea și praful de chili. Amestecă bine până când ingredientele se dizolvă complet, apoi adaugă mango curățat și tăiat cuburi. Fierbe compoziția până când obții o consistență asemănătoare unei dulceți.
Amestecă orezul cu puiul și legumele, apoi adaugă deasupra chutney-ul de mango și crema de brânză. Potrivește gustul cu sare și piper, după preferințe.
Decupează discuri din foaia de tortilla, rumenește-le într-o tigaie încinsă, și unge-le cu usturoi pentru un plus de savoare.