- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

La ce prețuri să se aștepte românii care vor merge în Grecia în această vară. ”Acum scot din buzunare 30 de euro”

22 May, 21:56 • Garey Amyra
La ce prețuri să se aștepte românii care vor merge în Grecia în această vară. Oricât s-au scumpit toate produsele și vacanțele, românii își doresc să meargă în concedii în continuare, mai ales după atâtea ore petrecute la job. Una dintre destinațiile preferate ale românilor este Grecia. Iată la ce tarife să se aștepte cei ce își doresc să se relaxeze câteva zile la mare, pe insulele elene.
La ce prețuri să se aștepte românii care vor merge în Grecia în această vară. ”Acum scot din buzunare 30 de euro”

Oricât s-au scumpit prețurile, românii își doresc să meargă în concedii în continuare, mai ales după atâtea ore petrecute la job. Una dintre destinațiile preferate ale românilor este Grecia. Iată la ce tarife să se aștepte cei ce își doresc să se relaxeze câteva zile la mare, în Grecia.

Citește și Bilete de avion către Salonic de la 600 de lei. Ce opțiuni au cei care vor să călătorească fără griji în Grecia

Ce îți poți dori vara aceasta, dacă nu plajele de vis, nisipul fin, mâncarea delicioasă, și, evident, prețuri accesibile?

Dacă ți-ai planificat deja vacanța în Grecia, află că trebuie să scoți din buzunar cam aceiași ca anul trecut, ori poate mai mult, depinde și unde mergi.

De asemenea, o analiză recentă arată că multe produse alimentare sunt mai ieftine acolo, decât la noi în ţară.

Grecia a început anul cu un număr record de turişti, iar trendul se va menţine şi în plin sezon. Zeci de milioane de străini ajung an de an pe teritoriul elen.

Dintre ei, peste un milion sunt români. Odată ajunşi acolo, se relaxează, însă, de scumpirile din taverne.

O salată grecească costă 8 euro, caracatița în jur de 15 euro, iar o cafea sau o băutură răcoritoare, 2 euro.

„Dacă e să hotărâm să servim un pește, acesta va fi 30-40 de euro poate și 60 de euro, în funcție de tipul de pește ales”, a declarat Cosmin Vasile, manager agenție de turism.

„În ultimii ani, am văzut că aici, în Grecia, tavernele au scumpit prețurile cu 5-10%, asta înseamnă că de produs s-au adăugat 50 de cenți, un euro. Dacă acum 4 ani o bere era 2,5 euro, acum o găsim în majoritatea tavernelor la 5 euro. Un cuplu mănâncă cu 15 euro de persoană. Dacă acum câțiva ani dădeau 20-25 de euro, acum scot din buzunare 30 de euro”, spune Dan Drăgan, reprezentant Forum Grecia.

”În România, carnea este mai ieftină”

Românii care vor să nu plătească prea mulți bani în vacanță, sunt sfătuiți să meargă la restaurantele unde mănâncă localnicii sau să apeleze la varianta de a cumpăra mâncare din supermarket.

„Foarte mulți turiști aleg să călătorească în Grecia pe varianta de self catering. Turiștii au posibilitatea în special la micul dejun să își pregătească mâncarea, o mâncare simplă, într-o bucătărie mică, dar utilată”, spune Cosmin Vasile, manager agenție de turism.

Grecia este al treilea cel mai mare producător de ulei de măsline la nivel mondial. O ajută clima și poziția geografică. Tocmai din acest motiv, turiștii vor găsi acolo prețuri mai mici la acest aliment, dar și la altele, cum ar fi peștele sau sucul de portocale acolo.

Pe de altă parte, potrivit unei analize autorităților din domeniul alimentar din Grecia, în România, carnea este mai ieftină, atât cea de vită, cât și cea de pui, la fel și ouăle sau orezul.

Acum patru-cinci ani, prețurile în România și Bulgaria erau mult mai mici față de Grecia, însă vedem că, în acest moment, prețurile sunt echilibrate, nu mai sunt atât de multe diferențe între supermarketurile din România și cele din Grecia”, a mărturisit Dan Drăgan, reprezentant Forum Grecia, conform Antena3.ro.

Te-ar putea interesa și Anunț important pentru românii care vizitează Grecia în 2024! „Noua lege a plajelor” interzice acest lucru! 

Grecii susțin că marea problemă în această ţară, care a dus la scumpirea mâncării la restaurant, este lipsa unui lanț de aprovizionare compact, aproape automatizat, ca în centrul Europei.