- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Marcel Boloş, ministrul Finanţelor: „Numai în iunie au fost făcute controale cu implicaţii fiscale în valoare de 2,6 miliarde de lei, cam cât e nevoie pentru majorările salariale ale profesorilor”

07 Jul, 15:56 • Russo George
Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, afirmă, joi seară, că este necesară aplicarea legii şi accelerarea nivelului de colectare, motiv pentru care ANAF va face raportări lunare.
Marcel Boloş, ministrul Finanţelor: Numai în iunie au fost făcute controale cu implicaţii fiscale în valoare de 2,6 miliarde de lei, cam cât e nevoie pentru majorările salariale ale profesorilor

Potrivit ministrului Boloş, doar în iunie au fost făcute controale cu implicaţii fiscale în valoare de 2,6 miliarde de lei, aproximativ suma de care e nevoie pentru a acoperi majorările salariale acordate de curând profesorilor.

”Aplicarea legii şi accelerarea creşterii nivelului de colectare este un aspect de bun simţ faţă de toţi cei care îşi plătesc corect taxele. Dacă vrem să asigurăm finanţarea măsurilor economice şi sociale pentru protejarea cetăţenilor şi economiei este vital să punem accent pe colectarea veniturilor şi diminuarea evaziunii fiscale, pentru a scoate la iveală tentativele de fraudă. Lipsa de reacţie în faţa activităţilor frauduloase aruncă şi o umbră de îndoială asupra integrităţii şi credibilităţii ţării”, a scxris, joi seară, pe Facebook, ministrul Finanţelor.

Marcel Boloş anunţă că a decis să existe raportări lunare care să reconfirme angajamentul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală faţă de impozitarea echitabilă şi transparenţa fiscală.

”Numai în luna iunie au fost efectuate 1.924 controale antifraudă cu implicaţii fiscale cuantificate în valoare de 2,6 miliarde lei. Cam cât e nevoie pentru majorările salariale ale profesorilor”, a mai scris ministrul, potrivit News.ro.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) anunţă că în luna iunie a realizat 3.275 acţiuni de control fiscal (inspecţii fiscale şi verificări documentare) fiind stabilite obligaţii fiscale suplimentare prin decizii de impunere de 988.880.914 lei şi diminuată pierderea fiscală înregistrată de contribuabili cu suma de 1,29 miliarde lei, respectiv un număr de 1.924 controale antifraudă cu implicaţii fiscale cuantificate în valoare de 2,62 miliarde lei, din care suma de 2,51 miliarde lei în cadrul acţiunilor derulate în domeniul energiei electrice.

Citeşte şi: Nu vrei să-ți pierzi firma? Iată cum să-ți resuscitezi compania de la faliment