- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Motivul pentru care nu este bine să ții telefonul în buzunar! Riscul la care te expui este uriaș

12 Apr, 22:43 • Cornel Ghimeșan
Cei mai mulți dintre noi își țin telefonul mobil în buzunar, însă acest obicei nu este unul tocmai sănătos. Iată care este riscul la care te expui atunci când faci asta.
Motivul pentru care nu este bine să ții telefonul în buzunar! Riscul la care te expui este uriaș

Experții explică care sunt riscurile asociate cu obiceiul de a ține telefonul mobil în buzunar. Un studiu efectuat în 2017 arată că mai mult de 50% dintre americani își țin telefonul mobil în buzunar. Aceasta este o acțiune obișnuită, dar telefoanele mobile sunt dispozitive puternice care emit radiații de radiofrecvență la un nivel scăzut.

Citește și: Fără precedent: Dunărea a secat în luna aprilie. În Dolj se recomandă consumul moderat al apei

Radiațiile de radiofrecvență sunt un tip de energie emisă de telefonul mobil în timpul comunicației cu turnurile sau alte telefoane mobile. Deși aceste unde sunt considerate mai puțin intense în comparație cu alte forme de radiație electromagnetică, ele pot avea efecte asupra sănătății noastre. Anumite cercetări sugerează că există o posibilă legătură între radiațiile de radiofrecvență și anumite tipuri de cancer sau alte probleme de sănătate.

Organizații precum Societatea Americană de Cancer, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Institutul Național de Cancer consideră că telefoanele mobile sunt în general sigure, cu excepția posibilității de supraîncălzire. Cu toate acestea, Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului a Organizației Mondiale a Sănătății clasifică câmpurile electromagnetice produse de telefoanele mobile drept „posibil carcinogene” pentru oameni.

Deși unele studii au sugerat o legătură între utilizarea pe termen lung a telefoanelor mobile și anumite tipuri de cancer cerebral, nu există încă dovezi concludente că smartphone-urile sunt cauza reală a acestor afecțiuni. Este important de remarcat că, în ciuda proliferării utilizării smartphone-urilor, ratele de noi cazuri de cancer cerebral și ale sistemului nervos nu au crescut semnificativ, potrivit datelor CDC. Astfel, deși există preocupări în legătură cu efectele pe termen lung ale radiației de radiofrecvență, legătura exactă cu anumite tipuri de cancer rămâne neclară și necesită cercetări suplimentare.

Citește și: A fost emisă o nouă alertă MAE. Românii trebuie să evite Israel, Palestina, Liban și Iran

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult