- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ne căsătorim ca să divorțăm. Iată orașul din România unde sunt mai multe separări decât legăminte. Concubinajul, cea mai bună soluție

05 Feb, 19:30 • Polojan Tudor
Divorțul a devenit ceva normal în zilele noastre, așă că tot mai mulți români ajung să se despartă după o perioadă relativ lungă de la momentul căsătoriei. Unii aleg să nu se căsătorească niciodata în viață, punând accent pe carieră.
Ne căsătorim ca să divorțăm. Iată orașul din România unde sunt mai multe separări decât legăminte. Concubinajul, cea mai bună soluție

În cel mai mare oraș din țară, divorțul e la ordinea zilei în timp ce alte cupluri aleg să trăiască în concubinaj și nici măcar nu aduc vorba despre „pasul cel mare” pe care cunoscuții îl așteaptă cu nerăbdare. Doar jumătate din populația orașului este căsătorită, rata divorțurilor fiind într-o creștere continuă, scrie spynews.ro.

Primează cariera pentru societatea actuală, viața de om căsătorit nemaifiind un „must” impus de aceasta. Suntem mai focusați pe crearea de amintiri și descoperirea locurilor de pe întreg pământul.

Mai citește și: Se vor folosi inscripții și simboluri din alfabetul secuiesc! REVOLTĂTOR! Miercurea Ciuc devine stat în stat

Rata de divorț este tot mai ridicată/ sursa foto: convins.ro
Rata de divorț este tot mai ridicată/ sursa foto: convins.ro

Decât divorț, mai bine concubinaj

Un procent de 15% din populația capitalei a divorțat, un număr imens dacă ne raportăm la numărul de locuitori. Specialiștii își ridică semne de întrebare și sunt îngrijorați de această pondere ridicată. Bucureștiul este, în acest fel, Micul Paris al divorțurilor, cu o cea mai ridicată rată de divorț din România.

Concubinajul a devenit cea mai bună opțiune pentru români. Aceștia aleg să își trăiască viața de cuplu în acest mod pentru a nu se simți „legați” de certificatul de căsătorie care vine cu o serie de obligații în plus. Recensământul din 2022 arată că doar 50% din populația țării a ales, până acum, calea căsătoriei.

”Sunt oameni care prioritizează mai degrabă cariera, activitatea profesională și atunci familia ajunge să fie pe locul doi. În momentul în care oamenii întârzie foarte mult să se căsătorească și să facă un copil, deja mai târziu vor avea probleme din punct de vedere biologic să facă asta, motiv pentru care populația îmbătrânește”, a spus Antio Amuza, sociolog.

Se spune că dragostea durează 3 ani iar datele tind să fie de acord cu acest lucru. Majoritatea românilor divorțează după 1-3 ani de mariaj. Se pare că de vină pentru acest lucru ar fi și rețelele de socializare. La rândul lor au un efect negativ asupra căsătoriei.

Ce puțin 1 cuplu din 10 au hotărât să se separe prin divorț, în București, iar în Cluj sau Timișoara lucrurile nu sunt mai strălucite. Datele arată că totalul populației din capitală care a ales să se căsătorească este de doar 44%.

Te-ar mai putea interesa și: Proiect de mare amploare! Beneficii financiare și nu numai, pentru o categorie de români

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult