- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Prețuri colosale pe piața imobiliară din București. Cartierul în care un apartament cu două camere e 150 de mii de euro

25 Feb, 18:48 • Cornel Ghimeșan
Bubuie prețurile apartamentelor în București, au crescut cu 9% la începutul anului față de ianuarie 2023.
Prețuri colosale pe piața imobiliară din București. Cartierul în care un apartament cu două camere e 150 de mii de euro

Costurile medii rămân constante în comparație cu decembrie 2023. Piața imobiliară se împarte în mai multe categorii în Capitală, în unele zone apartamentele cu două camere sunt mai ieftine, în altele pot să coste chiar și 150.000 de euro.

Cele mai scumpe sunt apartamentele noi, costă mai mult decât anul trecut. Prețul pe metrul pătrat e mai mult cu 10% în ianuarie 2024. Și apartamentele vechi s-au scumpit, dar cu 8%.

Și, totuși, în ciuda scumpirilor, numărul oamenilor interesați să cumpere proprietăți e tot mai mare, interesul a crescut cu 59% în ianuarie 2024 față de anul trecut.

Citește și Lovitură pentru pensionari. 1,6 milioane de români nu vor primi majorare la pensie în 2024

150 de mii de euro pentru un apartament cu două camere în Capitală

Potrivit unui raport privind prețurile locuințelor și chiriilor din martie 2023, cele mai scumpe zone sunt în București. Două cartiere au înregistrat cel mai ridicat preț, cu o medie de 71.933 euro, și anume Tineretului și Timpuri Noi. Imediat după se află zonele Alba Iulia, Decebal și Muncii, unde găsiți garsiniere de cumpărat cu un preț mediu de 68.613 euro. La Universitate și Kogălniceanu prețul mediu e de 67.225 euro.

Accesibile nu sunt nici chiriile, mulți români nu-și permit. Zona Aviației e cea mai scumpă, acolo chiria medie pentru garsoniere medie este 417 euro, fiind urmată de Băneasa și Alba Iulia, cu 390 de euro, respectiv 341 euro. Zona Aviației are prețuri uriașe și la apartamentele cu două camere, media fiind de 147.887 de euro.

În privința apartamentelor cu trei camere, sunt prețuri uriașe în 13 Septembrie. Acolo, prețul mediu pentru un apartament e de 235.000 de euro. Băneasa e pe primul loc la chiriile pentru apartamentele cu trei camere, oamenii plătesc 1.015 euro.

Citește și Ministerul Muncii a mărit subvenţia pentru firmele care angajează tineri. Cât este perioada pentru care se acordă banii

Casele cele mai scumpe se vând în Bucureștii Noi și Dămăroaia, cu o medie de 452.789 euro. Chiriile cele mai scumpe la case sunt în Alba Iulia, de 3.695 euro.

„După doi ani dificili, dar cu performanțe care au întrecut chiar și cele mai optimiste așteptări, piața rezidențială dă semnale pozitive la începutul lui 2024. Cel mai important semnal vine din partea cumpărătorilor, jumătate dintre aceștia fiind preocupați de creșterea prețurilor. Ne așteptăm ca tocmai acest segment de cumpărători să fie foarte activ în lunile următoare pentru a fructifica oportunitățile din piață; avem, astfel, toate premisele pentru ca numărul tranzacțiilor să crească”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro, conform Știrile Pro TV.

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult