Leguma care cu ușurință poate înlocui carnea este ciuperca. Ciupercile Champignon se regăsesc pe rafturile tuturor supermarketurilor mai ales în această perioadă, când mulți țin post.
Ciupercile Champignon au o textura fermă și sunt recomandate persoanelor care vor să își îmbunătățească stilul alimentar și să se bucure de un organism sănătos, fără prea mult efort, potrivit click.ro.
Ciupercile ajută la topirea kilogramelor în plus și te scapă de burtă
Ciupercile Champignon sunt destul de sărace din punct de vedere caloric, având doar 22 de calorii la 100 de grame. De asemenea, acest tip de ciuperci au un conținut scăzut în carbohidrați și grăsimi. Sunt bogate în proteine și fibre, iar persoanele care vor să dea burta jos le pot introduce imediat în alimentația lor. Fibrele ajută la reglarea digestiei, reduc balonarea și oferă sațietate îndelungată.
Citește și: Rețetă de suc de morcovi pentru slăbit. Licoarea „magică” pentru un abdomen plat
Ciupercile Champignon pot fi gătite cu ușurință în tocănițe sau în supe. De asemenea, se gătesc foarte bine la grătar sau la cuptor. În salate pot fi consumate crude, dar pot fi și umplute cu legume.
Rețetă de ciuperci delicioasă. Sote-ul de ciuperci cu usturoi și cimbru
Dacă te numeri printre persoanele care țin post înainte de principalele sărbători creștine, trebuie să consulți această rețetă de sote de ciuperci cu usturoi și cimbru. Se gătește extrem de rapid și nu este deloc scumpă. Ai nevoie de puține ingrediente, iar timpul de preparare este foarte scurt.
Mod de preparare
Ciupercile se curăță, însă v-am recomanda să nu le spălați, pentru că acestea vor absorbi apa. Curățați-le și cel mult le ștergeți cu o carpă curată. Sau, dacă alegeți să le spălați, trebuie să o faceți foarte rapid, fară a afecta textura acestora. Mai departe, trebuie să tăiem ciupercile. Le puteți tăia pe lung ori în patru, cum doriți. Nu este atât de important. Trebuie să vă ghidați după cum vă place să le aveți în farfurie. Pentru a prepara ciupercile veți avea nevoie de o tigaie mai largă sau chiar un wok.
Puneți uleiul în tigaie, iar aceasta merge pe aragaz la foc mediu spre mare. Se pun și ciupercile, însă aveți grija să nu stea grămadă, pentru că vreți să le prăjiți pe toate. Amestecați energic, pentru ca toate ciupercile trebuie să fie unse cu grăsimea din tigaie. Apoi, se lasă 5 minute la prăjit, după care se întorc. Continuați să le amestecați până ce se rumenesc și prind o culoare frumoasă.
Atunci când sunt aproape gata, este momentul să punem și sarea, piperul negru proaspăt măcinat, usturoiul zdrobit. Amestecați bine, iar apoi adaugați și cimbru. Amestecați timp de 30 de secunde și totul este gata. De asemenea, puteți adaugă pătrunjelul la sfârșit, după ce ați pus ciupercile în farfurie.
Acesta este opțional, iar daca nu vă place pătrunjelul puteți sari peste el. Bineînțeles, daca doriți că mâncarea să fie mai sățioasă, se poate face și o mămăliguță.