Infrastructură sportivă în România. Brașov și Bistrița vor beneficia de stadioane ultra-moderne, cu investiții care se ridică la 66 de milioane de euro, deși echipele locale nu evoluează în Superliga României. Aceste proiecte sunt finanțate prin Compania Națională de Investiții (CNI), iar scopul lor este de a transforma cele două orașe într-un punct de referință în domeniul infrastructurii sportive din România, potrivit capital.ro.
„Avem îndeplinite toate condițiile pentru dărâmarea și reconstruirea Stadionului Tineretului. Ne dorim ca în următorii trei ani acest stadion să fie gata. CNI a cuprins în buget acest proiect. Avem acum și banii și sper ca în următorii trei ani stadionul să fie gata. Și să avem și o echipă care să ne reprezinte cât mai sus în România!”, a declarat Ghiță.
Te-ar mai putea interesa și: Magistrala M4 se extinde cu 13 noi stații de metrou. Ministerul Transporturilor a avizat proiectul pentru tronsonul de 12 kilometri care va ajunge în sudul Bucureștiului
foto: stadion fotbal
În Brașov, stadionul va avea o capacitate de 9.716 locuri și va fi construit pe locul actualului Stadion Tineretului, cu lucrările programate să înceapă în curând. Proiectul are un cost estimat la 22 de milioane de euro și va fi finalizat până în 2028, conform planurilor. Dan Ghiță, reprezentantul local, a subliniat că acest proiect a fost deja inclus în bugetul CNI și că se dorește finalizarea lucrărilor în următorii trei ani, sperând că Brașovul va avea o echipă competitivă care să reprezinte orașul la nivel național.
„Vom avea în municipiul Bistrița, pentru locuitorii municipiului și ai județului Bistrița-Năsăud, toate facilitățile sportive. Vă spun că niciun oraș din România nu deține așa ceva”, a declarat Moldovan.
În Bistrița, se va construi o arenă cu 12.388 de locuri, care va include facilități moderne, un hotel integrat și loje VIP. Stadionul va fi de 4 stele UEFA, ceea ce înseamnă că va putea găzdui competiții internaționale, o veste importantă pentru locuitorii județului Bistrița-Năsăud. Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean, a declarat că acest proiect va aduce un nivel ridicat de facilități sportive și că va transforma Bistrița într-un loc unic în România din acest punct de vedere. Investiția pentru acest stadion este de 44 de milioane de euro, fiind de două ori mai mare decât cea din Brașov.
Deși ambele orașe beneficiază de aceste investiții masive, atât Brașovul, cât și Bistrița se confruntă cu o realitate sportivă diferită. Niciuna dintre echipele locale nu joacă în Superliga României, iar fotbalul din aceste orașe a cunoscut o perioadă de declin, cu echipe care evoluează în ligile inferioare.
Te-ar mai putea interesa și: Cristina Dochianu a născut în secret. La 40 de ani, fosta prezentatoare a Știrilor din Sport de la Antena 1 are 5 copii