Experții culinari s-au pronunțat: salata-vedetă a verii 2025, dacă este preparată ca la carte, are un gust incredibil de bun!
Pe scurt, salata conține ardei copți, năut crocant, quinoa și sos picant de lămâie.
Pe larg, iată mai jos toate ingredientele necesare și pașii rețetei. Evident, aceștia trebuie urmați întocmai dacă vreți să vă bucurați, în final, de un rezultat excepțional.
Citește și Așa faci cea mai bună omletă! Ingredientul secret care o face mai gustoasă decât la restaurant
Ingrediente pentru salata-vedetă a verii 2025
- trei sferturi de cană cu quinoa
- opt ardei roșii, tăiați în patru, fără codițe și semințe
- oceapă roșie mică, tăiată felii
- o conservă de năut, scurs și clătit
- ulei de măsline
- un sfert de cană cu mărar tocat mărunt
- un sfert de cană cu pătrunjel tocat mărunt
- brânză feta
- un sfert de cană cu ulei de măsline
- un sfert de cană cu suc de lămâie
- una-două linguri cu miere
- un sfert de linguriță cu sare
- un sfert de linguriță cu piper cayenne
- un sfert de linguriță cu praf de usturoi sau un cățel de usturoi tocat mărunt
- un sfert de linguriță cu chimen
Cum se prepară salata
- Preîncălziți cuptorul și tapetați o tavă mare cu hârtie de copt. E important să fie un raport de 1:2 între quinoa și apă. Pentru ¾ cană cu quinoa, folosiți 1 ½ căni cu apă, alături cu un vârf mare de sare.
- Puneți oala pe aragaz, aduceți la punctul de fierbere, apoi reduceți focul la mediu-mic și acoperiți parțial oala.
- Lăsați quinoa să fiarbă fără să o amestecați timp de 10-12 minute sau până când toată apa este absorbită. Următorul pas este esențial: opriți focul, acoperiți complet oala cu capacul și lăsați quinoa să stea 10 minute
- Prăjiți legumele și năutul. În timp ce quinoa fierbe, adăugați ardeii, ceapa și năutul în tava pregătită. Stropiți cu ulei de măsline și sare și amestecați foarte bine.
- Coaceți legumele și năutul timp de 25-30 de minute sau până când ardeii și ceapa sunt ușor carbonizați, iar năutul este auriu și crocant.
- În timp ce quinoa și legumele se coc, pregătiți dressingul. Adăugați toate ingredientele într-un borcan mare și amestecați bine.
- Gustați și ajustați sarea și mierea după gust. Puteți să mai adăugați miere, dacă preferați un dressing mai dulce, notează retetesivedete.ro
Asamblați salata. Adăugați quinoa într-un bol mare, apoi ardeiul copt și celelalte legume, năutul, mărarul și pătrunjelul. Turnați jumătate din dressing și amestecați pentru a combina. Gustați și adăugați mai mult dressing și sare, după gust.
Această salată delicioasă se servește imediat, cât este caldă. Poftă bună!
(sursă foto: munchingwithmariyah.com)
Citește și Condimentele ascund un ”secret” pe care SIGUR nu îl știi. Cum te ajută să mănânci mai puțin