- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Supa de mici, preparatul care i-a impresionat pe români de 1 Mai. Cum se face și cât costă

04 May, 12:35 • Andrei Alina
A venit căldura și grătarele vor sfârâi peste tot. Micii sunt vedetele grătarelor de vară cu prietenii. Unui patron de restaurant i-a venit ideea că facă și alte preparate cu carne de mici. Așa a apărut supa de mici.
Supa de mici, preparatul care i-a impresionat pe români de 1 Mai. Cum se face și cât costă

Micii sunt la mare căutare în această perioadă. A venit căldura și românii merg la grătare. Așa că patronii unui restaurant de lângă Piața Obor au inventat supa de mici, a informat spynews.ro.

„La beţie, idei îţi vin multe. M-am dus în bucătărie, am luat nişte mici, am luat nişte cartofi prăjiţi, am luat muştar, le-am băgat pe toate într-un blender şi a ieşit aşa ceva”, a spus Mihai Popa, proprietar restaurant.

Citește și: „Litoralul pentru toți”! Lista hotelurilor înscrise în program, care oferă prețuri mai mici pentru cazare

Cum se prepară supa de mici

Supa de mici conține tot ce conține varianta clasică, doar că e sub formă lichidă. Inițial, cel care a venit cu ideea a brut să adauge și bere, însă în cele din urmă a ales să îi dea o textură din lapte. „Miroase a mici, are gust de mici. Textura nu e de mici. În rest, totul e ca la carte”.

supa de mici
supa de mici

Supa de mici se vinde cu 18 lei. „Ăsta e darul meu pentru omenire. Unii au lăsat roata, alţii busola. Şi au rămas anonimi. Eu o să las supa asta de mici”, adaugă Mihai Popa, proprietarul restaurantului.

Citește și: Nimeni nu a știut! Ce conțin micii la caserolă vânduți la Kaufland, Carrefour sau Auchan

Grătaragii au dat verdictul: când se pun, de fapt, micii pe grătar, ca să iasă perfecți

„Când pun carnea? Cum îmi dau seama ca nu e prea fierbinte? Dar să nu fie nici prea rece, să aștept 2 ore”.

Un grătaragiu cu experiență l-a îndrumat pe cetățeanul aflat în dilemă:

„Micii nu au nevoie de prea mare foc, însă carnea de porc da, puiul de foc mediu și micii când jarul nu mai este atât de puternic. Încercați așa și sigur nu veți mai arde micii.”

Alt grătaragiu a explicat de câte ori se întorc micii de grătar și când.

„Presupunând că este o întrebare pe bune…încerc și eu un răspuns. Dacă vorbim de mici, aceștia trebuie întorși pe fiecare parte (eu îi întorc pe 4 părți). Momentul de întors este când se dezlipesc ușor de grătar (carnea nu rămâne lipită). Partea cu arsul ține de timp: dogorește mai tare, îi întorci mai repede și mai des. Personal nu am „domolit” jarul cu apă niciodată, doar când se aprinde de la grăsimea picurată pe el. În plus, dacă ai acces și posibilitatea, fă jarul din lemne de esență tare (fără cărbuni). Mie mi se pare că are gust mai ok + că nu dogorește așa tare la început. Spor și totul se învață din practică.”