- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Un producător de ciuperci din judeţul Sălaj, Boglar Champ, vinde 1.200 de tone de ciuperci lunar. Afaceri de 140 mil. lei în 2023

26 Nov, 14:49 • Fundeanu Madalina
Boglar Champ este un busi­ness fondat în 2002 care se o­cupă de cultivarea ciupercilor în satul Nuşfălău, judeţul Sălaj. Acesta a finalizat anul trecut cu afaceri de 111 milioane de lei, în creş­te­re cu 12% faţă de anul an­terior.
Un producător de ciuperci din judeţul Sălaj, Boglar Champ, vinde 1.200 de tone de ciuperci lunar. Afaceri de 140 mil. lei în 2023

Compania Boglar Champ a fost fondată în urmă cu mai bine de două decenii şi cultivă ciuperci în satul Nuşfălău de lângă Zalău (judeţul Sălaj). Anul trecut, antreprenorul a investit în dublarea capacităţii de producţie şi a preluat o fabrică de compost din Ungaria, relatează cei de la Ziarul Financiar.

Boglar Champ, compania care se ocupă de cultivarea ciupercilor – afaceri de milioane de lei

Boglar Champ, un busi­ness fondat în 2002 care se o­cupă de cultivarea ciupercilor în satul Nuşfălău, judeţul Sălaj, a finalizat anul trecut cu afaceri de 111 milioane de lei, în creş­te­re cu 12% faţă de anul an­terior, potrivit datelor publice.

„Producem lunar 1.200 -1.300 de tone de ciuperci şi 90% din produc­ţie o vindem în marile magazine de pe piaţa locală. Doar o mică parte trimitem la export în Ungaria, Italia şi Germania“, a spus pentru ZF Nemeti Gergely, care a fondat acest business în urmă cu mai bine de două decenii.

În perioada 1999-2022 el a lucrat ca şef de fermă la un producător de ciuperci din Ungaria şi ulterior a revenit în ţară şi a fondat propriul business pe această piaţă. Compania pe care o conduce a primit recent premiul Campioni în Business pe regiunea Transil­vania în ca­drul proiectului realizat de PwC, Enterprise Investors şi Raiffeisen.

Te-ar putea interesa și: Salariul unui român care culege ciuperci se poate ridica la 6000 de dolari pe lună!

ciuperci Boglar Champ
ciuperci Boglar Champ

BOGLAR CHAMP SRL a fost fondat în anul 2002, în întregime cu capital privat, iar în momentul de față se consideră de a fi cea mai mare companie cultivatoare de ciuperci din România. Fondatorii săi, cuplul german, nu doar că au investit multă muncă, experiență și bani în dezvoltarea companiei, dar recunoscând potențialul culturii ciupercilor deja la începutul anilor 2000, au introdus și în România cele mai avansate tehnologii din acest sector la acea vreme, scrie pe site-ul oficial al companiei.

„De la înființare, principalul nostru domeniu de activitate a fost cultivarea champignonului în județul Sălaj, în satul Nușfalău. Suntem remarcați ca fiind din sectorul agroalimentar european și global unul dintre cei mai mari producători de champignon și pleurotus fără substanțe chimice.

Cu o capacitate lunară de producție de peste 1.200 de tone, suntem principalul furnizor al celor mai mari lanțuri de retail din România, produsele noastre se găsesc în fiecare colț al țării, dar livrăm și pentru export. Misiunea noastră este să promovăm super-alimentele pe care le producem și să oferim servicii de calitate clienților noastre. Scopul nostru principal este să creștem continuu productivitatea, să introducem tehnologii inovatoare, și să stabilim noi parteneriate solide și de încredere”, mai notează site-ul.

Vezi și: Ce conțin, de fapt, măslinele pe care le cumpărăm de la supermarket? Este îngrijorător!