- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Unde se situează cea mai înaltă clădire din România. Are 137 de metri și fură ochii oricui

14 Feb, 21:13 • Cornel Ghimeșan
Unde se situează cea mai înaltă clădire din România. Are 137 de metri și fură ochii oricui! România se poate mândri cu o sumedenie de construcții spectaculoase. Palatul Parlamentului a fost construit în perioada comunistă și a primit titlul de cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil din întreaga lume.
Unde se situează cea mai înaltă clădire din România. Are 137 de metri și fură ochii oricui

Unde se situează cea mai înaltă clădire din România. Are 137 de metri și fură ochii oricui !

România se poate mândri cu o sumedenie de construcții spectaculoase. Palatul Parlamentului a fost construit în perioada comunistă, având titlul de cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil din întreaga lume. În ceea ce privește înălțimea, o altă construcție a primit acest titlu, fiind situată tot în București, iar curioșii o pot vizita.

Te-ar putea interesa și Drumul expres nou care va fi construit în România. CNAIR anunță câștigătorul licitației

În perioada comunistă s-au ridicat unele dintre cele mai impresionante edificii, printre care Palatul Parlamentului, cunoscută ca fiind cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil din lume.

În România există mai multe construcții spectaculoase, însă cea mai înaltă dintre ele este situată în Capitală, într-un cartier renumit.

Cladirea în care se află Parlamentul României se situează pe locul doi în lume, după Pentagon, și este prima din Europa, având o suprafață de 360.000 de metri pătrați.

Sky Tower, clădirea de 137 metri

În prezent, titlul este deținut de Sky Tower, înaltă de 137 de metri. Această clădire găzduiește sediul Raiffeisen Bank și a fost finalizată în anul 2012.

Situată pe Calea Floreasca nr. 246 C, în incinta Promenada Mall, Sky Tower se înalță pe cer cu 36 de etaje și dispune de 5 etaje de parcare subterană.

Clădirea este echipată cu 10 lifturi de mare viteză, iar fiecare etaj are o suprafață de 1.150 de metri pătrați.

Locuitorii din București au posibilitatea să admire capitala din toate unghiurile, urcând în Sky Tower, cu acces disponibil începând de la etajul 34, în fiecare vineri, între orele 11:00 – 18:00.

„De la începutul pandemiei SkyTower a păstrat un grad de ocupare constant, de 94%, iar chiriașii nu au solicitat reducerea sau renunțarea la spațiile de birouri pe care le ocupă. Mai mult, trei chiriași au contractat spații suplimentare înainte de începerea pandemiei, și-au meținut decizia și au realizat extinderea în acest an.

Impactul imediat al pandemiei poate fi observat, ca situație caracteristică la nivel național, în gradul redus de prezență fizică la birou, având în vedere necesitatea distanțării fizice și faptul că acum recurgem la telemuncă.

Citește și Salarii de 3.000 de lei/lună la aceste joburi part-time. Domeniile în care românii pot câștiga bani frumoși pe ore puține

Colegii noștri din clădire continuă să vină la birou, chiar dacă acest lucru se întâmplă într-o proporție redusă, prin rotatie; clădirea SkyTower continuă să fie operațională și sunt implementate măsurile sanitare și de prevenire necesare”, spunea Adriana Drăgoescu, CEO RPHI, pentru Economica.net.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult