- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Bani nerambursabili pentru români. Cine poate primi ajutorul de 70.000 de euro și care sunt condițiile care trebuie îndeplinite

08 Jun, 19:01 • Stefan Simion
Un ajutor nerambursabil va fi oferit unei categorii de români. Este vorba despre tinerii ferimieri, care pot primi ajutor de instalare în valoare de 70.000 de euro pentru fiecare proiect. Suma este nerambursabilă, în totalitate și va fi acordată în două tranșe,
Bani nerambursabili pentru români. Cine poate primi ajutorul de 70.000 de euro și care sunt condițiile care trebuie îndeplinite

Banii nerambursabilii vor fi oferiți tinerilor fermieri români, pentru instalare. Este vorba despre o sumă forfetară de 70.000 de euro pentru fiecare proiect, sumă care va fi oferită în două tranșe.

Ajutorul va fi oferit prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, AFIR.

„Sprijinul, acordat în baza unui plan de afaceri, prin intermediul acestei intervenţii este 100% nerambursabil, în valoare de 70.000 de euro/ proiect. Fondurile se acordă sub formă de sumă forfetară în două tranşe (75% din cuantumul sprijinului la semnarea contractului de finanţare şi 25% din cuantumul sprijinului se va acorda în funcţie de implementarea corectă a Planului de afaceri, fără a depăşi trei ani sau cinci ani pentru sectorul pomicol şi struguri de masă, de la semnarea Contractului de finanţare”, a precizat Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, citată de Agerpres.

Citește și Veşti bune pentru români. Ce analize medicale sunt gratuite de la 1 iulie 2023

Tinerii fermieri intersați să obțină cei 70.000 pot afla condițiile care trebuie îndeplinite accesand documentul pus la dispoziție în acest sens.  Acesta poate fi consultat pe pagina oficială de internet a Agenţiei, www.afir.info, la secţiunea Comunicare >> Dezbatere publică.

Cine primește cei 70.000 de euro

„Versiunea consultativă a Ghidului solicitantului aferent sprijinului pentru tinerii fermieri, publicat de AFIR, include cele mai relevante observaţii formulate de către experţii AFIR, de la nivel central dar şi de la nivel regional şi judeţean. De asemenea, Ghidul a fost analizat şi consolidat în urma dezbaterilor de la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Dorim să oferim solicitanţilor de fonduri europene nerambursabile instrumente suple, clare, pentru a facilita accesarea fondurilor europene”, a declarat George Chiriţă, directorul AFIR.

Citește și  Vouchere de vacanţă 2023. Primele carduri au fost deja încărcate. Până acum s-au plătit 2 milioane …

Ghidul este în dezbatere publică pentru 30 de zile, în perioada 7 iunie- 7 iulie 2023, cei interesați să obțină cei 70.000 de euro fiind așteptați să acceseze secțiunea.

”Timp de 30 de zile, aşteptăm observaţiile publicului, urmând ca acestea să fie analizate şi, după caz, incluse în versiunea finală a Ghidului solicitantului” a mai precizat George Chiriță.

 

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult