- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Cum fac milionarii bani: care sunt cele 7 surse de venit care le umplu în permanenţă conturile

15 Jun, 22:36 • Dobran Viorel
Milionarii au fost şi ei cu conturile goale înainte de a da lovitura pe Bursă, a primi moştenirea de la părinţi sau a inventa ceva spectaculos.
Cum fac milionarii bani: care sunt cele 7 surse de venit care le umplu în permanenţă conturile

Milionarii medii nu-şi pun „toate ouăle în acelaşi coş”, au nu una, nu două, ci șapte surse diferite de venit, șapte fluxuri de bani care curg în conturile lor, construindu-și valoarea netă și asigurându-și viitorul financiar, potrivit unui raport de la IRS

De ce sunt mai multe fluxuri de venit atât de puternice? Totul se rezumă la diversificare și managementul riscului, se arată în analiza citată.

Datele IRS arată că cele 7 fluxuri de venit pot fi venituri din dividende, venituri din chirii, venituri din redevențe, câștiguri de capital din vânzarea activelor care s-au apreciat ca valoare, profituri dintr-o afacere, dar și dobânda din economii, obligațiuni sau activități de creditare

Construirea tuturor acestor șapte surse de venit poate dura ani, chiar decenii, potrivit Yahoo Finance. Dar trebuie început de undeva.

Venituri din dividende din acțiuni: Investiția în acțiuni solide care plătesc dividende vă poate oferi un flux constant de venituri trimestriale sau chiar lunare. Și datorită puterii dobânzii compuse, acele dividende se pot adăuga cu adevărat în timp pe măsură ce le reinvestiți.

Vlad Dănilă, în topul Forbes al milionarilor sub 30 de ani. Ce compani a fondat românul: „Cei de la Disneyland Paris au lucrat cu noi”

Venituri din chirie din imobiliare:

Deținerea de proprietăți de investiții pe care le închiriați chiriașilor este o metodă încercată și adevărată de a genera venituri suplimentare. Și în era Airbnb și VRBO, este mai ușor ca niciodată pentru oamenii obișnuiți să devină proprietari.

Milionarii rar aruncă banii pe fereastră pe lucruri inutile

Cu toate acestea, cumpărarea de bunuri imobiliare fizice necesită destul de mult capital inițial.

Veniturile din dobânzi: Având în vedere mediul actual cu rate ridicate, este momentul perfect pentru a începe să generați venituri din dobânzi și să obțineți randamente mai mari.

Crearea mai multor fluxuri de venit este unul dintre cei mai importanți pași pe care îi puteți face în călătoria voastră către libertatea financiară și atingerea acelui statut de milionar râvnit.

În plus, mulți investitori au auzit despre oportunitățile oferite pe termen lung de investițiile pasive. Unii dintre ei le percep ca pe o formă de economisire prin intermediul unei strategii pe termen lung care constă în investirea unor anumite sume pe piețele de acțiuni, mărfuri sau obligațiuni. ETF-urile îți permit să acumulezi o cantitate uriașă de active.

Provocarea constantă a investițiilor este de a multiplica profiturile ținând riscul sub control. Păstrarea banilor în bancă, pe termen lung, nu conservă puterea de cumpărare în fața unei inflații în creștere.

Depozitele pot oferi randamente satisfăcătoare, dar numai în perioadele cu rate ale dobânzii mai ridicate. Fondurile mutuale, pe de altă parte, percep comisioane ridicate de gestionare a capitalului. Acest lucru poate reduce randamentul unei investiții și poate pune o presiune suplimentară asupra performanței acesteia, chiar dacă generează pierderi.

Numărul bogaților a scăzut la nivel mondial. Topul țărilor cu cei mai mulți milionari

Franța ocupă în prezent locul trei lume după numărul milionarilor, potrivit ediției din 2023 a raportului World Wealth Report, realizat anul acesta în comun de băncile elvețiene Credit Suisse și UBS, relatează Le Figaro, citată de news.ro.

Cu 2,8 milioane de milionari (în dolari) în 2022, adică 4,8% din milionarii lumii, Franța a depășit în acest an Japonia, aflată acum pe locul al patrulea, cu 2,7 milioane de milionari.

Cu toate acestea, Franța se află încă la mare distanță de primele două țări din clasament, Statele Unite și China. America rămâne cu mult în fruntea plutonului, milionarii săi reprezentând 38,2% din totalul mondial. Mai precis are 22,7 milioane de milionari, cât populația unei țări ceva mai mari decât România.

Cât plătesc milionarii pentru înmormântările pe Lună! Ultima fiţă a bogaţilor le întrece pe toate!

China are 6,2 milioane de milionari, adică 10,5% din totalul mondial al bogaților.

Milionarii din SUA, mai puţini ca cei din China

În acest clasament, Franța depășește cealaltă mare putere din Uniunea Europeană, Germania, care se află pe locul cinci, cu 2,6 milioane de milionari.

Regatul Unit se află imediat după (2,5 milioane), urmat de Canada.

În continuarea clasamentului vin Australia, Italia, Coreea de Sud, Țările de Jos, Spania și Elveția, fiecare dintre acestea găzduind între 1 și 2 milioane de milionari.

La nivel mondial, numărul milionarilor a scăzut cu 3,5 milioane anul trecut – până la 59,4 milioane la sfârșitul anului 2022 – „din cauza scăderii averii medii și a abandonării activelor financiare”, explică raportul.

Numărul milionarilor a scăzut cu 1,8 milioane în Statele Unite într-un an, cu 466.000 în Japonia și cu 439.000 în Marea Britanie.

Doar câteva țări au înregistrat creșteri relativ mici ale numărului de milionari, printre care Norvegia (+104.000), Iran (+104.000) și Brazilia (+120.000).

Studiul anual realizat de Credit Suisse și UBS a analizat, de asemenea, „ultra-bogații”, adică cei cu active de peste 50 de milioane de dolari. Și aici, Statele Unite domină, chiar mai evident decât în clasamentul milionarilor. Aici se află mai mult de jumătate dintre aceste persoane, adică 123.870 de persoane. China ocupă din nou locul al doilea (32.910), înaintea Germaniei (9.100), Indiei (5.480), Canadei (4.560) și Rusiei (4.490). Franța se află doar pe locul nouă (3.890).

Lucrurile pe care milionarii nu-și cheltuie banii. Regulile de care țin mereu cont

Milionarii aleg să-și cheltuie într-un alt mod banii. Ei sunt atenți la gestionarea banilor pe care îi au și încearcă să reducă cât mai mult cheltuielile inutile, care nu-i vor ajuta pe viitor. Ce reguli respectă aceștia în viața de zi cu zi.

Ce reguli respectă milionarii pentru a se îmbogăți

Oamenii bogați pot avea abordări diferite în ceea ce privește modul în care își gestionează banii, iar prioritățile lor financiare pot varia. Cu toate acestea, există câteva aspecte comune pe care unii oameni bogați le iau în considerare atunci când decid cum să cheltuiască banii sau în ce să nu cheltuiască banii:

Oamenii care gestionează sume mari sunt atenți cu cheltuielile pe care le fac. Ei au renunțat la cheltuielile impulsive sau la obiectele brandurilor de lux, alegând un stil vestimentar minimalist, în timp ce banii sunt investiți în afaceri.

Cheltuieli impulsive sau extravagante: Oamenii bogați pot fi mai puțin predispuși să cheltuiască bani pe achiziții impulsive sau extravagante. Ei pot fi mai atenți la buget și la gestionarea cheltuielilor pentru a se asigura că nu risipesc bani pe lucruri de care nu au cu adevărat nevoie.

Datorii inutile: Evită să intre în datorii inutile sau să plătească dobânzi mari pentru împrumuturi. Ei pot prefera să-și plătească datoriile rapid și să evite datorii de consum sau de credit înalt.

Obiecte de lux sau mostre de bogăție: Unii oameni bogați pot să nu-și cheltuiască banii pe obiecte de lux sau mostre de bogăție pentru a evita ostentația sau pentru a-și menține intimitatea.

Politicienii și milionarii, pe opulență și în lumea de dincolo! Cum arată cavourile faraonice cu lift și climatizare și cât costă construcția

Prostii financiare:

Ei sunt atenți la evitarea schemelor financiare dubioase sau investițiilor riscante care le-ar putea pune banii în pericol.

Oamenii bogați evită să-și cheltuiască banii pe lucruri materiale inutile sau care nu aduc valoare reală în viața lor. Nici cadourile extravagante nu sunt o prioritate. Deși pot oferi cadouri generoase, unii oameni bogați evită să cheltuiască bani în exces pe cadouri costisitoare sau extravagante, preferând cadouri mai semnificative și personale.

Sunt atenți la ce cheltuie, iar cele neproductive sau care nu îi ajută să-și atingă obiectivele personale sau financiare, vor dispărea cât mai repede de pe lista priorităților pe care le au.

Lucrurile pe care milionarii nu dau bani

1. Bilete la loterie sau alte jocuri de noroc

Milionarii nu joaca nici la loterie, nici la „pacanele”, nici prin cazinouri. Desigur ca exista si exceptii, sunt oameni extrem de bogati care merg in Las Vegas sa se distreze pe mize mari, insa Adcock se refera la comportamentele de zi cu zi.

Lucrurile pe care milionarii nu-și cheltuie banii.

In timp ce oamenii nevoiasi isi fac un obicei de a-si incerca norocul periodic (mai rar sau mai des), la fel de fel de jocuri de noroc, milionarii nu-si risipesc banii astfel, constienti fiind ca nu isi pot spori astfel averea, ci o pot doar pierde. Pentru acestia din urma, acolo unde este cazul, jocurile de noroc sunt simple ocazii de relaxare.

„Nu am jucat niciodata la loterie si refuz sa cumpar un bilet de loterie”, spune el, citat de CNBC Make It. „Auzi acelasi lucru. „Nu poti castiga daca nu joci”. Dar sa recunoastem – chiar daca joci, nu vei castiga.”

2. Garantii extinse la produse

Milionarul nostru mai spune ca oamenii cu bani, inclusiv el, nu obisnuiesc sa plateasca pentr garantii extinse la anumite produse, cum ar fi electronice sau electrocasnice.

E o risipa de bani in viziunea acestuia. De notat insa ca oamenii cu o situatie materiala precara obisnuiesc mai degraba sa achizitioneze astfel de servicii, de teama ca produsele respective s-ar putea deteriora si decat sa cumpere altele noi, prefera sa aiba o „protectie” mai indelungata.

Vezi și: Bogăția crește rapid în anumite zone ale lumii. Lista orașelor în care se află milionarii

Adcock se indoieste ca vei ajunge sa folosesti aceasta garantie vreodata, desi poate o platesti pentru fiecare produs din casa.

“Probabil ca nu o vei folosi. Este doar un profit suplimentar pentru magazin”, a spus el.

3. Produsele cele mai ieftine sau cele mai scumpe

Adcock evita atat cele mai ieftine produse, cat si pe cele cu pretul cel mai mare, in momentul in care merge la magazin pentru absolut orice are nevoie.

Milionarul este atras in special de produsele cu garantii de calitate si se orienteaza catre specificatiile fiecarui produs, catre a alege optiunea cea mai potrivita pentru nevoile sale, catre produse de mijloc mai degraba.

Pe ce nu cheltuie banii oamenii bogați? 3 milionari dezvăluie secretele

Jay Leno, Graham Stephan și Barbara Corcoran sunt milionari, ei își permit o mulțime de lucruri, dar totuși de la unele se abțin. Iată pe ce refuză milionarii să cheltuie banii.

Jay Leno refuză să cheltuie pe haine

Jay Leno, care cândva era gazda „Tonight Show”, adoră să cumpere și să colecteze mașini. În același timp el refuză să cheltuie banii pe haine. „Pur și simplu nu mă interesează hainele. Pentru mine, mi se pare o pierdere completă de bani. Vreau doar să am suficiente haine pentru a acoperi legal ce părți trebuie să acoper. ”

Chiar și după ce Leno a început să câștige milioane, nu și-a schimbat obiceiurile în materie de bani. De fapt, el nu a cheltuit încă nici un ban din ce a câștigat la „Tonight Show”.

Graham Stephan urăște să cumpere cafea și să cheltuie banii pe haine de designer

Graham Stephan, unul dintre milionarii Youtube

Milionarul de pe YouTube, Graham Stephan, care câștigă până la 220.000 de dolari pe lună, se simte fericit că își face cafeaua acasă. „Cred că mărirea cafelei la Starbucks și Coffee Bean și la multe dintre aceste locuri este absolut ridicolă, așa că o fac acasă cu 20 de cenți”, spune el pentru CNBC Make It.

La fel ca Leno, lui Graham Stephan nu-i place să cheltuie mulți bani pe haine: „Îmbrăcămintea de designer este unul dintre acele lucruri pe care nu voi cheltui niciodată bani. Pur și simplu nu văd rostul de a cheltui 700 de dolari pentru pantofii Gucci atunci când puteți merge la Aldo sau Call It Spring sau H&M și puteți obține pantofi foarte asemănători la un preț mult mai mic.

Barbara Corcoran nu va plăti niciodată pentru biletele din prima clasă la avion

Barbara Corcoran, respectă clasa economică atunci când vine vorba de zbor: „Nu voi cheltui niciodată bani pentru o clasă business sau un bilet de primă clasă.”Corcoran, care și-a făcut avere în domeniul imobiliar, nu urcă într-un zbor fără o masă gourmet preambalată.

Ea își ia mereu fructe proaspete, brânză, o baghetă sau un croissant și „întotdeauna o sticlă mică de vin”, spune ea, „pe care, desigur, nu o poți aduce prin securitate, dar o poți obține la Shake Shack din aeroport. ”