- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Frații Pavăl au planuri uriașe pentru anul 2024. Mutarea cu care Dedeman speră că va lua fața celor de la Ikea

05 Mar, 11:47 • Andrei Alina
Magazinele Dedeman pregătesc schimbări pentru clienți. Frații Pavăl pregătesc un nou concept care va crea sute de locuri de muncă și care se dorește o concurență pentru Ikea.
Frații Pavăl au planuri uriașe pentru anul 2024. Mutarea cu care Dedeman speră că va lua fața celor de la Ikea

Dedeman este cunoscut drept un magazin din care puteți achiziționa materiale de construcții la prețuri avantajoase, însă, dincolo de ofertele de nerefuzat, magazinul de bricolaj a mai pregătit o surpriză.

Însă frații Pavăl vor să dea lovitura pe piață. Ei au planuri de extindere, deși magazinul lor are unități în toată țara. Noul concept Dedeman este unic în țară, iar deschiderea lui va avea loc destul de repede.

În curând, în comuna Dumbrăvița se va deschide un nou magazin, cel mai modern din toate cele existente. Situat la periferia Timișoarei, acesta nu doar că va fi util din punct de vedere economic, dar va crea și foarte multe locuri de muncă.

Deschiderea noului magazin va lovi puternic Ikea. Pe lângă faptul că prețurile vor fi mereu în competiție, localizarea nu este deloc una favorabilă pentru Ikea.

„Vom avea în Dumbrăvița cel mai mare și mai modern magazin Dedeman din țară! Dumbrăvița dovedește că este un partener serios pentru toți investitorii care aduc beneficii localității”, a scris primarul Bulgărin pe Facebook.

Viitorul magazin va fi construit pe un teren care, inițial, a fost destinat construcției de blocuri. Primarul Horia Bulgărin a a anunșat că a sistat ridicarea de blocuri pentru a permite construirea galeriei comerciale.

„O nouă investiție privată de proporții este pregătită în vecinătatea magazinului IKEA. Dedeman va construi un magazin de bricolaj la cele mai moderne standarde”, a transmis primarul pe Facebook.

Citește și: Dedeman oferă noi locuri de muncă pentru români! Compania gigant face angajări masive și oferă salarii de până la 10.000 de lei!

 

Cum a început povestea miliardarilor de la Dedeman. Adrian și Dragoș Păval, de la vânzarea de papuci și unghiere la afaceriștii secolului

Înainte de a cunoaște un succes imens, proprietarii Dedeman au început cu un simplu magazin universal în Suceava. Cu peste 20 de ani în urmă, Adrian și Dragoș Păval au făcut primul pas către construirea afacerii care astăzi domină industria bricolajului. Întreaga lor poveste a început de la un salariu modest încasat de fratele mai mare.

După absolvirea facultății, Dragoș Păval s-a angajat la o firmă care îi oferea un salariu inferior chiar și față de cel al unei femei de serviciu. Simțind că talentul său de programator nu este apreciat, a decis să demisioneze. L-a chemat pe fratele său mai mic, Adrian, care și el terminase studiile la Iași și avea economisite 10.000 de mărci din comerț.

Primul magazin Dedeman avea doar 16 metri pătrați. Cu finanțare din partea lui Adrian și o mașină primită de la socrii lui Dragoș, frații Dedeman au deschis în 2002 un spațiu comercial unde comercializau diverse produse. Împreună cu ei era o singură vânzătoare și niște tejghele improvizate. Surprinzător, afacerea din Suceava a înregistrat un succes real, oferindu-le o înțelegere profundă a modului în care funcționează o afacere în realitate.

Citește și: Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din România, a ajuns la un capital social de 2,5 miliarde de lei. Ce investiții plănuiesc frații Pavăl

Am înființat o firmă și am închiriat un spațiu de 16 metri pătrați, pe care i-am amenajat noi. Am angajat o vânzătoare, am aprovizionat niște tejghele din lemn și din sticlă și am început să vindem. Câștigam într-o lună cât zece salarii pe care le luam la întreprinderea de stat ca informatician.

Mergeam în București, unde era un centru numit «Massa», și carăm de acolo cu Dacia socrilor mei diverse produse. Gumă de mestecat, unghiere, tot felul de mărunțișuri. Era o mare penurie de produse și, fiind vorba de niște mărunțișuri care, pe atunci, erau foarte căutate. Și încă din prima lună de activitate am fost informatizați. Am cumpărat un calculator și țineam gestiunea pe el. Așa am învățat ce înseamnă să administrezi o afacere și cât de important e fiecare detaliu”, a spus Dragoș Păval, într-un interviu pentru Dorohoi News.