- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Oficialii FMI nu au solicitat României să introducă impozitul progresiv pe venituri

26 Sep, 14:02 • Stefan Simion
Politica fiscală pe care o adoptă România este una diferită față de cum se așteptau Organizațiile. Totuși, doar Guvernul și Parlamentul pot controla ce tip de politică fiscală să adopte.
Oficialii FMI nu au solicitat României să introducă impozitul progresiv pe venituri

Potrivit celor de la G4 Media, declarațiile arată că în decursul zilei de luni, când au început discuțiile cu privire la evoluția macroeconomică a Românei, Fondul Monedat Internațional nu a menționat, dar nici nu a cerut în mod direct României de a impune impozit progresiv pe veniturile angajaților, politica fiscală fiind una suverană.

Discuțiile au început de luni dimineață!

După cum am menționat anterior, discuțiile au început încă de la prima ora a dimineții de luni, iar situația macroeconomică este analizată de către reprezentanții oficiali FMI, însă nu s-a impus nicio introducere a impozitului progresiv pe veniturile angajaților. În perioada 25 – 4 octombrie 2023, Jan Kees Martjin, care este șeful misiunii pentru România, se află cu echipa sa în București, Anual sunt efectuate analize economice, nu doar asupra României, ci și asupra altor state membre FMI. Articolul IV este cel care stă la baza efectuării acestei analize anuale.

Politica fiscală
Politica fiscal

Vezi și: https://www.dailybusiness.ro/economie/guvernul-vrea-sa-interzica-plata-cu-bani-gheata-daca-suma-depaseste-1-000-de-lei-zi-371615/

Politica fiscală suverană!

Modul în care este constituită politica fiscală este stabilit doar de Organizațiile Naționale, mai exact Parlament și Guvern, astfel că Uniunea Europeană nu poate impune decizii pentru România din punct de vedere economic. Reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, ai Băncii Naționale a României, dar și a altor agenții guvernamentale vor fi prezenți la discuțiile pe care cei de la Fondul Monetar Internațional le vor susține împreună și cu autoritățile române. În afara acestora, reprezentanții sectorului privat nu vor fi nici ei dați la o parte, întrucât întâlnirile acestea asupra politicii economice se vor desfășura și cu cei din sectorul privat, dar și cu agenții organizațiilor non-guvernamentale.

Care este scopul misiunii FMI?

Misiunea care implică analizarea situației economice obligatorie a fiecărui stat membru FMI nu fac decât să stabilească care este situația curentă financiară a fiecărui stat integrat FMI, astfel să poată facă anumite recomandări generale cu privire la politicile monetare, politicile financiare și economice. Aceste recomandări nu sunt oferite decât cu scopul de a ajuta la asigurarea stabilității și o evoluție fără probleme a statului implicat. După finalizarea vizitei se așteaptă să se organizeze o conferință de presă.

Vezi și: https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/de-cand-intra-in-vigoare-masurile-fiscale-in-romania-marcel-bolos-e-un-demers-cat-se-poate-de-firesc-368463/

 

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult