- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Reguli stricte pentru proprietarii de apartamente la bloc. Amenda ajunge până la 100.000 lei

11 Mar, 15:55 • Andrei Alina
Anunț important pentru toți proprietarii de apartament. Proprietarii de apartament din România trebuie să respecte mai multe reguli stricte. În caz contrar, riscă să fie sancționați. Amenda pornește de la 1.000 de lei și pot ajunge la 100.000 de lei.
Reguli stricte pentru proprietarii de apartamente la bloc. Amenda ajunge până la 100.000 lei

Traiul la bloc implică și respectarea mai multor reguli de conviețuire. De exemplu, proprietarii de apartamente sunt obligați prin lege să țină cont de părerea vecinilor în momentul în care fac lucrări mai complexe. Există unii proprietari de apartamente care nu țin cont de prevederile legale când au de executat lucrări de renovare. Însă încălcarea regulilor poate atrage după ea și amenzi usturătoare, scrie fanatik.ro.

Citește și: Noi cerințe pentru construcții. Se cere izolație fonică și materiale de anvelopare termică. 8 din 10 blocuri au nevoie de siguranță

 

Reguli stricte pentru proprietarii de apartamente la bloc. Amenda ajunge până la 100.000 lei

În funcție de natura construcției, cetățenii au nevoie de autorizații. Prevederea se aplică în cazul în care o intervenție afectează structura de rezistență a clădirii și/ sau aspectul arhitectural. Astfel de intervenții nu se pot executa decât cu autorizațiile și avizele necesare.

În această categorie de lucrări se încadrează închiderea balconului, recompartimentarea spațiului de locuit și orice alte modificări exterioare de amploare. Dacă e să vorbim de actele necesare acestor lucrări, aici intră și memorii de arhitectură, relevee și avize de la proiectanți și experți tehnici.

Citește și: Peste jumătate din românii care stau la bloc nu-și cunosc vecinii. Unu din trei locatari spune că a avut probleme „semnificative”

Mai mult, dacă apartamentul se află într-o clădire care este încadrată în categoria monumentelor istorice, întregul proces este unul deosebit de complex. Proprietarii de apartament în astfel de blocuri sunt obligați să aibă autorizații de construcție pentru orice intervenție, notează A1.ro. În astfel de cazuri, nerespectarea regulilor aduce amenzi uriașe. Ele pleacă de la 1.000 de lei și pot ajunge în unele cazuri la 100.000 de lei.