- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Acord intre bancile de stat si patronate pentru oferirea de credite si garantii firmelor

29 Jan, 14:09 • Redactia DailyBusiness
Eximbank, CEC Bank, Fondul de Garantare a Creditului Rural, Fondul National pentru IMM-uri (FNIMM) si patronatele AOAR, ANEIR si CNIPMMR au incheiat un parteneriat pentru sprijinirea firmelor din Romania, in contextul crizei economico-financiare.
Acord intre bancile de stat si patronate pentru oferirea de credite si garantii firmelor

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) si Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor (ANEIR) reprezinta organizatiile viitorilor beneficiari ai acestui acord, conform NewsIn.

Pentru imbunatatirea accesului la finantare al IMM-urilor, cele doua banci – Eximbank si CEC Bank – colaboreaza cu FNIMM, care poate garanta maximum 80% din valoarea finantarilor pe termen mediu si lung acordate de cele doua banci, inclusiv pentru participarea IMM-urilor la proiecte cofinantate din fonduri europene.

Prin protocolul intre Eximbank si FNIMM, se co-garanteaza si creditele pentru realizarea de proiecte de investitii si scrisorile de garantie bancara acordate IMM-urilor.

Astfel, valoarea garantiei acordate de Eximbank poate fi de maximum 50% din credit, acelasi procent fiind valabil si in cazul garantarii de catre fond. Prin acordul dintre CEC Bank si FNIMM, se poate garanta intre 50% si 80% din valoarea creditelor acordate de banca pentru proiecte in agricultura.

Atat CEC Bank cat si Eximbank sunt banci detinute de stat.