- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Afacerile Raiffeisen Leasing au scazut cu 27% in 2008, la 191 mil. euro

27 Mar, 11:32 • Redactia DailyBusiness
Raiffeisen Leasing IFN a finantat anul trecut 3.000 de contracte, in valoare totala de 191 mil. euro, in scadere cu 27% fata de 2007, a anuntat vineri compania.
Afacerile Raiffeisen Leasing au scazut cu 27% in 2008, la 191 mil. euro

In 2007, compania a avut finantari de 261 milioane euro.

Acest rezultat a fost influentat de evolutia economiei romanesti pe fondul deteriorarii situatiei economice internationale, mai ales in ultimul trimestru al anului 2008, se arata in comunicat.

In volumul total al finantarilor in anul 2008, echipamentele reprezinta 22%, vehiculele 75%, iar leasingul imobiliar 3%.

Raiffeisen Leasing are un portofoliu activ de 291 milioane euro si un numar de 12.500 de contracte in derulare, conform reprezentantilor companiei

Compania isi propune ca in 2009 sa comunice permanent cu toti clientii sai si sa monitorizeze evolutia pietei. De asemenea, firma este pregatita sa gaseasca solutiile cele mai potrivite impreuna cu clientii aflati in dificultate, sa promoveze activ oferta de bunuri reposedate si sa mentina un portofoliu cat mai sanatos.

„Suntem pregatiti sa oferim consultanta clientilor nostri pentru a depasi impreuna aceasta perioada dificila si pentru a putea continua colaborarea”, a declarat Mihaela Mateescu, director general Raiffeisen Leasing.

Prioritati pentru Raiffeisen Leasing in 2009 sunt implementarea unor masuri de eficientizare a activitatii si un management judicios al costurilor. In acest sens, compania va folosi in scurt timp aplicatia Charisma, dezvoltata impreuna cu firma Total Soft, care va duce la gestionarea eficienta a fluxurilor de aprobare si administrare a contractelor de leasing, se mai arata in comunicat.

Oferta de servicii a Raiffeisen Leasing cuprinde produse de finantare pentru sectorul auto, echipamente sau pentru domeniul imobiliar. Clientii companiei sunt, in principal, persoane juridice, de la IMM-uri la corporatii, multinationale si municipalitati.

Compania are acoperire nationala, fiind prezenta in 16 mari orase din Romania.

Infiintata in iulie 2002, Raiffeisen Leasing IFN SA este detinuta in cote egale de Raiffeisen-Leasing International GmbH si Raiffeisen Bank SA Raiffeisen Leasing este membra a Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB) incepand cu anul 2004.