- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Agrostar: 70% din exploatatiile agricole s-ar putea inchide

08 Jan, 11:55 • Redactia DailyBusiness
Circa 70% din exploatatiile agricole se vor inchide si peste 10.000 de salariati vor intra in somaj, daca bugetul Ministerului Agriculturii nu va creste de la 9,87 mld. lei la 36 mld. lei, a declarat Stefan Niculae, presedintele Federatiei Agrostar, citat de Mediafax.
Agrostar: 70% din exploatatiile agricole s-ar putea inchide

El a cerut ca bugetul Ministerului Agriculturiisa fie marit de la 1,4% din PIB la 4%, respectiv de la 9,87 miliarde lei la 36 miliarde lei.

Totodata, reprezentantul Agrostars-a plans de lipsa unui proiect de lege prin care subventiile care au disparut de la inceputul acestui an sa fie inlocuite cu alte forme de ajutor de stat.

Seful Agrostar a mai spus ca, din cauza nemultumirilor privind bugetul alocat, agricultorii vor iesi in strada de saptamana viitoare.

Marti vom stabili un calendar de proteste. Ne pare rau ca incepe anul cu proteste din cauza bugetului mic, dar nu mai vrem sa fim bataia de joc a politicienilor”, a adaugat Niculae.

El a amintit si de piata neagra din domeniu, sustinand ca evaziunile din agricultura, in principal din cauza importului de produse agro-alimentare se ridica la circa 1,5 miliarde euro.
Reprezentantul Agrostar este nemultumit si de relatiile dintre agricultori si banci, care sunt sceptice in a acorda credite acestui sector.

„Nu avem nici sistemul bancar alaturi de noi. Nu suntem de acord cu subventiile de tip credit, pentru ca in situatii de criza agricultorii nu pot sustine prin dobanzi sistemul bancar”, a spus Niculae.