- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Albalact si-a majorat participatia la Raraul pana la 93,6%

05 Oct, 15:40 • Redactia DailyBusiness
Compania Albalact a participat la majorarea de capital social al Raraul, in cadrul careia a subscris actiuni nou emise in valoare de 3,82 milioane lei, detinerea Albalact in cadrul producatorului Raraul majorandu-se pana la nivelul de 93,6%, a anuntat luni societatea.
Albalact si-a majorat participatia la Raraul pana la 93,6%

In toamna anului 2008, compania Albalact a achizitionat 77% din actiunile Raraul Campulung pentru a dezvolta productia de branzeturi traditionale romanesti.

Pana la sfarsitul acestui an, Albalact va intra pe segmentul branzeturilor sub brandul Raraul, se arata in comunicat.

Cifra de afaceri a companiei Albalact a crescut cu 30,6% in prima jumatate a acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 116,27 milioane lei. Totodata, profitul net a crescut de aproape 3 ori in primele 6 luni pana la 2,81 milioane lei.

Albalact se afla in prezent pe locul 4 in topul producatorilor de lactate din Romania si produce peste 60 de sortimente de lapte, iaurt, smantana, unt si branza sub marcile – Fulga, Zuzu si De Albalact.

Producatorul de lactate Raraul a fost privatizata in anul 1994 intr-una din primele achizitii de tip MEBO (preluare de catre angajati si conducere) din industria romaneasca de lactate.

Compania este specializata in domeniul productiei de branzeturi, inclusiv produse traditionale tip cascaval, cas si urda, precum si in productia de lapte praf, unt si produse proaspete tip smantana, iaurt, lapte batut tip sana si lapte pentru consum, sub brandul omonim Raraul.