- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Angst contrazice Caroli: Ba noi avem reteta salamului de Sibiu

16 Jun, 15:28 • Redactia DailyBusiness
Reteta salamului de Sibiu este folosita la fabrica Angst din Sinaia de aproape un secol si este anterioara anului 1935, au spus reprezentantii Angst, ca reactie la anuntul de luni al concurentului Caroli Foods.
Angst contrazice Caroli: Ba noi avem reteta salamului de Sibiu

„Salsi, membra a grupului de firme Angst, este urmasa directa a fabricii de salam Filippo Dozzi, si poate atesta documentar ca este primul producator al salamului de sibiu din Romania. Reteta originala este anterioara anului 1935”, au precizat reprezentantii Angst.

Ei au adaugat ca fabrica de salam „Filippo Dozzi” s-a infiintat la Sinaia in anul 1910 si ca documentele aflate in arhiva lor atesta productia „salamului de Iarna” (salam de Sibiu) de la data inceperii productiei.

„Pentru prima data, numele ‘Salam de Sibiu’, fara a fi asociat cu denumirea ‘Salam de Iarna’, apare intr-o comanda a lui L. Patac, furnizorul Curtii Regale, catre fabrica de salam Filippo Dozzi din Sinaia”, au precizat acestia.

Update 17:00

Reprezentantii Caroli Foods au evitat sa dea un raspuns direct la acuzatiile concurentilor de la Angst.

Ei au precizat ca „prin recenta lansare a produsului sau, „Salam de Sibiu Caroli 1935″, Caroli Foods propune un produs care respecta o reteta traditionala”.

„Caroli Foods urmareste, ca in toate produsele sale de acest tip, respectarea traditiei de fabricatie. In acest sens compania a initiat un proces de cercetare si dezvoltare care aduce consumatorului gustul Salamului de Sibiu”, au adaugat reprezentantii Caroli Foods.

Printre principalii jucatori de pe piata locala de mezeluri se numara Cristim, Caroli, Angst si Campofrio.