- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Arval: 2010 va fi un an de stabilitate pentru piata de leasing operational

24 Aug, 12:05 • Redactia DailyBusiness
Anul 2010 va fi unul de stabilitate pentru piata de leasing operational din Romania, cu cel mult o crestere de 10%, acest lucru fiind valabil in cazul in care criza financiara nu se acutizeaza, a declarat Arnault Leglaye, managing director al Arval Romania.
Arval: 2010 va fi un an de stabilitate pentru piata de leasing operational

„Dupa cum demonstreaza si studiile efectuate de Arval, intr-un moment in care previziunile economice sunt dificil de mentinut de la o perioada la alta, avem certitudinea ca pietele externe si cea locala de leasing operational au un potential foarte ridicat in urmatorii 3 ani”, a spus directorul companiei de leasing operational.

Acesta a precizat ca 2011 va readuce cresterea accelerata a pietei.

Potrivit unui studiu efectuat de Arval in 12 state europene, in urmatorii 3 ani, se va constata o orientare tot mai accentuata a companiilor catre serviciile de leasing operational pentru gestionarea flotelor auto, indiferent de dimensiunea business-ului acestora.

Astfel, 63% dintre companiile cu peste 1.000 de angajati intentioneaza sa solicite mai multe tipuri de produse de finantare specifice leasing-ului operational. Din acest procent, 44% au apelat deja la o parte dintre aceste optiuni, iar 20% dintre companii vor renunta la metodele de finantare actuale si au in vedere leasing-ul operational.

Studiul releva, in acelasi timp, faptul ca in urmatorii 3 ani, companiile care au apelat deja la servicii de leasing nu intentioneaza sa renunte la ele in detrimentul altor solutii de finantare.

In ceea ce priveste companiile care achizitioneaza vehiculele in mod direct, lucrurile nu stau la fel, intrucat 6% si-au declarat intentia de a renunta treptat la aceasta optiune. In acelasi timp, 8% dintre firme si-au manifestat aceeasi opinie in legatura cu creditul auto si 5% dintre companii intentioneaza, de asemenea, sa renunte in timp la servicii de leasing financiar.

Arval, parte a BNP Paribas Group, si-a inceput activitatea in Romania la sfarsitul anului 2006, iar la jumatatea anului 2009 detinea deja o flota administrata de 2.300 vehicule.