- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Balkan Accession Fund va investi 110 milioane euro in Europa de Sud-Est

30 Nov, 14:38 • Redactia DailyBusiness
Oficialii Balkan Accession Fund (BAF) au anuntat joi ca fondul a reusit sa atraga 110 milioane euro, pe care ii va investi cu prioritate in companii de dimensiuni medii din Romania, Bulgaria si alte state din Europa de Sud-Est.
Balkan Accession Fund va investi 110 milioane euro in Europa de Sud-Est

BAF isi va orienta plasamentele in special catre statele cu potential de dezvoltare din cel de-al doilea val de extindere al Uniunii Europene, oficialii fondului anuntand ca vor fi investite sume intre 3 si 15 milioane euro, pe perioade cuprinse intre 3 si 6 ani, potrivit NewsIn.

Domeniile de activitate vizate de BAF sunt serviciile financiare, retail, logistica si distributie, bunuri de larg consum, tehnologia informatiei si telecomunicatii, servicii de sanatate, anumite ramuri industriale, media, precum si alte servicii orientate catre consumatori.

Fondul a realizat deja investii in cateva companii din Romania, precum societatea independenta de leasing Motoractive, inainte ca aceasta sa fie preluata de General Electric, in lantul de retail Domo, precum si in compania de transport si logistica Alin Trans Romania.

Balkan Accession Fund este un fond privat administrat de Balkan Accession Management Company.

Principalii actionari ai BAF sunt Fondul Romano-American pentru Investitii (Romanian-American Enterprise Fund), Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Compania Olandeza de Finantare a Dezvoltarii (FMO), Societatea Germana de Investitii si Dezvoltare (DEG) si Banca de Comert si Dezvoltare din Regiunea Marii Negre (BSTDB).