- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Banca centrala a Germaniei: Sistemul nostru financiar e inca in recesiune

17 Aug, 12:54 • Redactia DailyBusiness
Presedintele bancii centrale din Germania, Axel Weber, a declarat ca este prea devreme pentru a considera ca sistemul financiar german a iesit din criza, deoarece bancile se vor confrunta cu majorarea numarului de companii si persoane fizice aflate in incapacitate de plata.
Banca centrala a Germaniei: Sistemul nostru financiar e inca in recesiune

„Este prea devreme pentru a anunta sfarsitul crizei financiare. Primul val de turbulente, legat de efectele produselor structurale asupra bilanturilor contabile ale bancilor, a trecut. Acum, pericolul vine de pe piata nationala a creditului, unde numarul companiilor si persoanelor fizice aflate in incapacitate de plata va creste”, a afirmat Weber, intr-un articol aparut in Suddeutsche Zeitung.

Oficialul este, de asemenea, membru in consiliul guvernator al Bancii Centrale Europene (BCE),s crie AFP, citata de Mediafax.

Weber considera ca masurile de stabilizare a sistemului bancar aplicate de guvern si-au dovedit eficienta. El a precizat, de asemenea, ca din punct de vedere economic, Germania a depasit cele mai grave probleme. In aceste conditii, banca centrala isi va modifica, probabil, prognoza care indica o scadere de 6,2% a Produsului Intren Brut (PIB) in acest an.

Germania a iesit in al doilea trimestru din cea mai severa recesiune de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, cu o crestere neasteptata a PIB de 0,3%.

„Al treilea trimestru va fi, de asemenea, surprinzator din punctul de vedere al evolutiei economice”, a spus Weber.

El se asteapta, totusi, ca rata somajului sa ramana ridicata, ceea ce se va reflecta in cheltuielile populatiei, fara a pune, insa, in pericol relansarea economiei.