Finante-Banci

Banca Italease doreste \”cu insistenta\” sa preia Romstal Leasing

10 Nov, 16:26 • Redactia DailyBusiness
Banca Italease este hotarata sa achizitioneze societatea Romstal Leasing, aceasta fiind una din prioritatile grupului bancar italian, conform unui articol publicat in cotidianul italian "Il Giornale", citat de NewsIn.
Banca Italease doreste \cu insistenta\ sa preia Romstal Leasing

„Privim cu insistenta spre o societate din estul Europei. Am trecut de prima selectie si speram sa o trecem si pe a doua”, a declarat joi Massimo Faenza, administratorul delegat al Banca Italease. Conform sursei citate, compania de care este interesata Banca Italease este societatea romaneasca Romstal Leasing.

Romstal Leasing se afla in prezent in proces de vanzare, societatea BAC Investment Bank fiind insarcinata cu intermediarea ofertelor.

„Pot sa va spun ca in faza finala au ramas cinci competitori, iar cu primii doi dintre acestia, in ordinea ofertelor, vom incepe negocierile directe, urmand ca pana la sfarsitul anului sa incheiem acest proces”, a spus Matei Paun, managing partner la BAC Investmen Bank.

Institutiile financiare KBC, EFG, Piraeus Bank, BNP Paribas si Banca Italease sunt cele cinci societati care s-ar fi calificat in faza a doua a procesul de selectie, conform unor surse din piata bancara, citate de NewsIn

Paun a precizat ca Romstal Leasing este evaluata intre 50 si 100 de milioane de euro, in functie de pachetul de actiuni achizitionat. „Putem vinde si 100%, dar si mai putin, important este sa gasim cea mai buna solutie pentru Romstal”, a spus el.

Romstal Leasing a raportat pentru primele zece luni ale anului contracte de finantare in valoare de 114,5 milioane de euro, cu 90% mai mult decat in 2005.

In primele trei trimestre, compania a avut o cifra de afaceri de 12,6 milioane de euro si un profit net de 2,42 milioane euro.

Italease Group are ca principal obiect de activitate finantarile prin leasing si factoring, printr-o retea de aproape 12.000 de birouri numai in Italia.